Övergrepp i Paradise hotel

Ilskan mot Nent efter ”Paradise hotel”-beslutet

Deltagarna: ”Så extremt besviken”

Av: 

Torbjörn Ek

Stina Dahlgren

NÖJE

De tillbringade förra hösten i Mexiko – vissa tog tjänstledigt eller sa upp sig från sina jobb.

När Nent nu beslutat om att skrota den inspelade ”Paradise hotel”-säsongen är besvikelsen bland flera deltagare stor.

– Jag är så jävla arg och ledsen, säger Lovisa Halvardsson.

”Paradise hotel”-deltagarna fick beskedet bara minuter innan tv-bolaget Nent gick ut till svenska medier i ett pressmeddelande: Den inspelade höstsäsongen av ”Paradise hotel” skrotas helt.

– Vi har bara suttit och väntat i månader för att få svar om det kommer att sändas. Sen fick vi sms nu under morgonen där de skriver att det inte skulle sändas och att de ville att vi skulle få veta det först innan de gick ut med det i media. Sen två minuter senare stod det i alla tidningar, säger Lovisa Halvardsson som var en av deltagarna i den nedlagda säsongen.

Lovisa Halvardsson

Hur känns det?

– Alltså, jag är så jävla arg och ledsen, för det var verkligen en skitbra säsong. Alla gjorde bra ifrån sig och vi blev som en familj vilket gjorde spelet lite svårare. Det var en kanonsäsong som de väljer att inte sända.

Nent fattade beslutet efter att vårens säsong avbrutits stoppats på grund av anklagelser mot en av deltagarna om övergrepp under inspelningen. Men då var redan höstens säsong också inspelad.

Tvingats tacka nej till andra tv-jobb

Hur funkar det, får ni betalt ändå?

– Ja, alltså vi har fått betalt för att vi var med, men det är inte någon stor summa. Vissa fick ju säga upp sig från sina jobb eller ta tjänstledigt för att kunna vara där, så det här känns skittråkigt. Jag tycker att vi borde få nån ersättning för att de inte kommer sända det.

– Jag har fått vissa förfrågningar från andra tv-program också, som jag har varit tvungen att tacka nej till för att det skulle vara för tätt inpå att den här säsongen skulle sändas i höst.

För att det står i era kontrakt att man inte får göra andra tv-program samtidigt som man är med i ”Paradise hotel”?

– Ja, det var ett program som skulle sändas nästa vår och då är det för tätt inpå att PH skulle sändas i höst. men nu blir det ju inte så. Det är riktigt irriterande.

Jesper Bengtsson

Jesper Bengtsson hade redan varit med i två ”Paradise hotel”-omgångar när han spelade in den nu skrotade säsongen:

– Det känns jävligt tråkigt. Jag såg fram emot att få bort massor av de förutfattade meningar som finns om mig. Jag har vuxit och jag är mognare, mer empatisk och fanns där som stöd även för deltagare som jag kanske inte spelade med om jag såg att de mådde dåligt. Jag åkte hem från inspelningen med en bra känsla och var oerhört stolt över vad jag hade åstadkommit och vilka sidor jag hade visat, så det känns lite surt nu att det inte kommer att sändas, säger han.

Nicole Kikabidze

För Nicole Kikabidze var det första gången hon spelade in ”Paradise hotel”. Även hon är besviken över att säsongen inte kommer att sändas.

”Det suger såklart när man har lagt ner så mycket tid på det hela. Jag hade ju ingen aning förrän i dag att säsongen skulle skrotas. Man har ju trots allt gått runt och undrat nu i ett halvår om det nu skulle bli av eller inte. Jag har ju försökt tänka positivt och bara hoppats på att det skulle sändas. Tråkigt att alla minnen och roliga stunder inte fick synas på tv”, skriver hon i ett meddelande till Aftonbladet.

Jonathan Johansson under inspelningen av den nu skrotade ”Paradise hotel”-säsongen

Även debutanten Jonathan Johansson är besviken:

– Jag tycker att det känns helt orimligt att vi som skött och och gjort en så underbar säsong ska behöva drabbas och inte ens bli erbjudna kompensation eller något som helst plåster på såren för att dom tabbat sig. I mina ögon är det otroligt egoistiskt och ännu ett bevis på att produktionen inte alls gjort en förbättring sedan tidigare. Jag tog ledigt från jobbet i över en månadstid och har inte fått tillräckligt betalt för att jämna ut min ekonomi som jag offrade för att jag var tacksam för att ha fått möjligheten att uppleva Paradise Hotel, säger han.

”Bara kärlek”

Men alla uttrycker inte sorg och ilska. Casper Wolter skriver:

”Livet går vidare men jag är hur som helst tacksam för de vänner jag fick med mig på resan, bara kärlek”.

Och Linn Kihlén skriver:

”Vilken tur att ni slipper se när jag skämmer ut mig på kupan”.

Många deltagare har också uttryckt att de förstår varför säsongen ställs in, men är trots det besvikna över att det hela blev som det blev.

”Paradise hotel”.

Nent svarar på kritiken

Roberta Alenius, chef för företagskommunikation på Nent, säger att de haft kontakt med deltagarna ända sedan beskedet om den nedlagda säsongen kom.

– Vi erbjuder dem många olika typer av stöd, om de behöver prata med någon, och om de blir kontaktade av press har de en kontaktperson hos oss de kan få hjälp av. De är alltid välkomna hos oss, vi vill ju ta hand om dem, säger hon.

Att deltagarna fick beskedet så tätt inpå att pressmeddelande gick ut förklarar hon med att Nent inte ville att det skulle läcka ut till allmänheten. I pressmeddelandet avslöjade de nämligen också att ett ny version av ”Paradise hotel” nu kommer att ta form.

– På ett sätt kan jag förstå deltagarna, men det är viktigt för oss att kunna bestämma när och hur vi berättar saker. Det är ett nytt ”Paradise hotel” som delvis berör dem, men också delvis är en annan större nyhet, säger hon.

Roberta Alenius påpekar att hon förstår att deltagarna är besvikna och ledsna över beskedet. Nent har förmedlat till dem att de alla har möjlighet att söka igen till deras nya format.

– Vill någon söka igen är de väldigt välkomna, det har vi sagt, alla får söka igen, säger Roberta Alenius.

ANNONS

Shoppa kläder, skor & inredning hos Ellos – nu med upp till 50% rabatt i outlet.

Extern länk från Ellos

Shoppa här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Övergrepp i Paradise hotel

LÄS VIDARE

Expedition Robinson: Från mobbnings-tv till familjefavorit

ÄMNEN I ARTIKELN

Övergrepp i Paradise hotel

Paradise hotel