Margaux Dietz: ”Hoppas på att kunna inspirera till ett bättre sexliv”

Influencern om sin erotiska roman, att bli ”sexguru” och barn- och bröllopsplanerna med fästmannen Sean

Margaux Dietz släpper en erotisk roman.

Influencern skrev boken när hon började hitta tillbaka till sig själv sexuellt efter sin graviditet.

– Jag hoppas på att kunna inspirera till ett bättre sexliv, säger hon.

Margaux Dietz, 31, säger att hon själv har upplevt mycket av det som händer i boken ”Alexa”, även om influencern Alexa som man får följa är en fiktiv karaktär.

– Speciellt när det kommer till känslor har jag upplevt mycket av det. Men själva händelserna i sig kan vara skruvade åt ett håll eller påhittade, eller så är det mina kompisars upplevelser.

”Vågar knappt titta sig själv där nere”

Romanen beskrivs som en bok ”om allt från sex till kändisskap i ett samtida Stockholm”.

– Jag var inne i en period där jag höll på att hitta tillbaka till mig själv sexuellt efter graviditet och tiden efter barn. Jag kände mig verkligen trygg i min sexualitet och jag tyckte att det var kul att prata om sex, framför allt med andra mammor som också just varit gravida. Då kände jag att det var dags att skriva.

Margaux Dietz.
Margaux Dietz.

Under tiden efter graviditeten var det lite kämpigt med just det sexuella, säger hon.

– Man ser ju inte likadan ut och vågar knappt titta på sig själv där nere för att man är orolig över hur man ser ut.

När man hör ”erotisk roman” är min första tanke att det lätt kan bli klyschigt och lite skämskudde, särskilt med sexscener. Har du också tänkt så och försökt undvika det?

– Ja. Det är ju svårt och det är ord också som kanske helt plötsligt inte är så sexiga nu när jag skriver det. Hur förklarar man på ett sexigt sätt att en hand går upp mot en bröstvårta utan att det låter, precis som du säger, lite klyschigt liksom. Det har verkligen varit jättesvårt och det är därför det tog så lång tid att få klart sexscenerna, det satt vi och pillade med in i sista sekund. Också att få sexet att vara annorlunda varje gång i boken.

”Sexgurun Margaux”

Samtidigt som boken släpps den 11 oktober släpps också den fristående spinoff-serien ”Alexas värld” i poddformat, som utspelar sig fem år tidigare.

Margaux Dietz hoppas att man ska känna sig inspirerad sexuellt efter att ha läst och lyssnat.

– Jag hoppas på att kunna inspirera till ett bättre sexliv, antingen med sig själv eller sin partner. Det är många som har läst manuset som har blivit inspirerade till att testa nya saker i sitt sexliv. Sexgurun Margaux, säger hon och skrattar.

Margaux Dietz.
Margaux Dietz.

Hon blev känd över en natt när hon publicerade en video på Youtube där tittarna fick se hennes förlossning 2017, och har sedan dess fått hundratusentals följare både på Youtube och Instagram.

Vill undvika frågor om exet och sonen

Margaux Dietz säger att hon älskar att dela med sig av sitt liv, men inför intervjun ombads Aftonbladet att inte ställa frågor om hennes separation från exmaken Jacob Liebermann eller om deras fyraårige son Arnold. Sonen utgjorde tidigare en stor del av hennes sociala medier-innehåll, innan Liebermann ville att hon skulle sluta publicera videor och bilder på honom.

Varför vill du inte få frågor om det, du har varit öppen om de här delarna förr?

– Det är med respekt för min exman, och min son. Vi har ju valt att inte visa honom, och då tycker jag att det är samma sak när man pratar om de relationerna också.

Barnplanerna med fästmannen

I dag är hon förlovad med Sean Canning, 31, som friade till henne i februari, en månad efter att paret gick ut med sitt förhållande.

Hon säger att de har ”tusen idéer om bröllopet”, men att de inte har bestämt när bröllopet ska äga rum.

– Det är lagt lite på is. Vi har insett att det är så många kompisar som har varit tvungna att skjuta upp på sina bröllop, så alla helger är upptagna.

Margaux Dietz.
Margaux Dietz.

Ni nämnde i en vlogg att ni kanske vill skaffa barn först?

– Exakt, det är lite där tankarna har varit.

Är det då barnplaner nu?

– Haha, inga kommentarer. Så här, vi övar på att göra barn!

Du skrev ”det har gått fort men nu förstår jag att det är lätt om det är rätt” när ni förlovade er. Vad var det som kändes så rätt?

– Sean och jag klickade väldigt bra från början. Det var så lätt att prata med varandra, det kändes som att vi verkligen hittade en relation vi aldrig hade haft med någon annan och väldigt snabbt också. När man är 30, jag hade dejtat en hel del innan och mellan, och det här kändes verkligen rätt på en gång.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN