Sven Melander förd till sista vilan

Begravningen hölls på Skogskyrkogården

Kattis Ahlström (mitten) var en av de närvarande vid Sven Melanders begravning i Heliga korsets kapell på Skogskyrkogården i Stockholm.
Kattis Ahlström (mitten) var en av de närvarande vid Sven Melanders begravning i Heliga korsets kapell på Skogskyrkogården i Stockholm.

Den folkkäre journalisten och underhållaren Sven Melander har förts till sista vilan.

Begravningen ägde rum i Heliga korsets kapell på Skogskyrkogården i Stockholm.

Samlade för att ta ett sista farväl fanns familj, vänner och tidigare kollegor, som Stina Dabrowski och Kattis Ahlström.

Sven Melander gick bort den 31 mars efter en tids längre sjukdom. Han blev 74 år gammal.

Sonen Victor skrev då i ett uttalande från familjen till TT att  Sven Melander somnade in lugnt och stilla omgiven av sin närmaste familj. 

”Vi är tacksamma för allt det stöd och omtanke som visats både honom och oss under den här tiden. Pappa hade in i det sista nära till skratt och var nyfiken på både människor och världen. Vi hoppas att det är så han kommer att minnas och vi är glada och stolta över de avtryck han gjort i många människors liv. Vi saknar honom redan och önskar att vi får sörja honom ifred”.

Stina och Kjell Dabrowski vid Sven Melanders begravning.
Stina och Kjell Dabrowski vid Sven Melanders begravning.

Sven Melanders karriär

Sven Melander började sin karriär som journalist och har bland annat jobbat på Aftonbladet och SVT.

I början av 80-talet etablerade han sig mer och mer som underhållare och en av hans första roller var som det glada fyllot Berra i ”Sällskapsresan”.

1985 gjorde han ”Nöjesmassakern” tillsammans med bland annat Åke Cato, Gösta Engström och Jon Skolmen. Där fick tittarna se de i dag kultförklarade figurerna Werner och Werner, trollet Rulle och Olle och Helge.

Åren innan dess ledde han ”Nöjesmaskinen” tillsammans med Stina Lundberg Dabrowski.

Han har även hunnit med att vara programledare, bland annat för ”Snacka om nyheter”, regisserat, samt stått på musikalscenen. Ett av hans sista officiella framträdanden var när han deltog i ”Masked singer” 2021 som pingvinen.

Sven Melander blev 74 år.
Sven Melander blev 74 år.
Publisert:

LÄS VIDARE