Michael Fassbender kraschade i Le Mans

Tappade kontrollen över sin Porsche 911

Mikael Forsell/TT

Publicerad 2023-06-12

Michael Fassbenders hobby som racerförare höll på att sluta riktigt illa i helgen.

Filmstjärnan kraschade med sin bil under det klassiska 24-timmarsloppet i Le Mans i Frankrike.

Michael Fassbender tappade kontrollen över sin Porsche 911 och körde in i barriären vid sidan av banan, men klarade sig utan skador. Bilen blev dock så illa åtgången att den inte gick att reparera, skriver Deadline. Incidenten skedde när Fassbender bara hade en kvart kvar att köra.

Michael Fassbender i Le Mans.

Det var andra gången Michael Fassbender ställde upp i Le Mans-loppet, där tre förare i varje lag turas om att köra en bil i 24 timmar. Han tävlar regelbundet i bilsporttävlingar och berättade i en intervju med tv-programmet ”Top gear” häromåret om sin stora förkärlek för motorsport.

– Jag kommer aldrig att bli en professionell racerförare, men jag är väldigt passionerad. Det betyder så mycket för mig och jag vill blir så bra jag kan.

Michael Fassbender, 46, är mest känd för rollen som Magneto i flera X-menfilmer och har även spelat titelrollen i filmen ”Steve Jobs”. Sedan 2017 är han gift med den svenska skådespelaren Alicia Vikander.

Michael Fassbender med sin svenska fru Alicia Vikander. I helgen kraschade den irländska skådespelaren i Le Mans-loppet. Arkivbild.

ANNONS