Lasse Holm, 80 år, tränade bort sin artros: ”Jag var ganska sunkig”

Så lade artisten om sin livsstil: ”Tog en kopp kaffe och en cigarett”

Publicerad 2023-12-09

Han fyller 80 år idag men har inga planer på att dra ner på tempot – och är dessutom ett fysiskt praktexemplar.

Nu berättar Lasse Holm om beslutet att lägga om sin livsstil och hur han lyckades träna bort artrosen.

– Jag har fortfarande inget brosk i mitt högerknä, men jag har starka lårmuskler.

Han är den evigt unge musikern, producenten och låtskrivaren som har gett svenska folket älskade klassiker som ”Främling”, ”Bra vibrationer” och ”Eloise”. För det tilldelades han nyligen Musikförläggarnas Hederspris 2023.

Lasse Holm är också mannen bakom Diggiloo och en av skaparna av schlagermusikalen ”De’ e’ det här vi kallar kärlek” som rullar på för fullt i Malmö och som kommer till Stockholm nästa år.

Idag fyller detta energiknippe 80 år, något som är svårt att tro.

– Jag känner mig jämnårig med mina underbara och yngre kollegor och mitt minne är också väldigt bra. Men jag tror att generna styr mycket.

Lasse Holm hyllas under Allsång på Skansen 2023.

”Tog en kopp kaffe och en cigarett”

Lasse Holm har också en dokumenterat imponerande fysik, men där har inte enbart generna spelat in.

– Jag har lagt om min livsstil och det gjorde jag när var 45 år. Då var jag ganska sunkig och glömde att äta när jag var i studion. Istället tog jag en kopp kaffe och en cigarett.

– Nu äter jag regelbundet och det är nyttig mat. Jag har också slutat röka och snusa och rör dessutom på mig väldigt mycket. Jag älskar att vara aktiv och har mitt träningspass som jag kör tio minuter innan frukost. Det gör att jag kan vara rörlig och hålla igång min gamla kropp. Kanske kan jag hjälpa den att fortsätta fungera x antal år till.

Lasse Holm.

Tränade bort sin artros

Som så många andra svenskar har Lasse Holm diagnostiserats med artros, men han lyckades träna bort den och är idag smärtfri.

– Läkaren gav mig två alternativ, operation eller träning. Nu har jag tränat bort artrosen och det är jag så stolt över. Jag har fortfarande inget brosk i mitt högerknä, men jag har starka lårmuskler.

– Det kanske också är en inspiration till min åldersgrupp och generation. Det lönar sig att slita lite på motionscykeln eller med gummibandet. Det ger verkligen resultat.

Lasse Holm.

Sålde sina låtar

När det kommer till Lasse Holms värv består den gigantiska katalogen av drygt 800 låtar och i höstas stod det klart att han har valt att sälja den till Sony Music Publishing för drygt nio miljoner kronor.

­– Vi går in i nya tider. Allt är föränderligt och vi vet inte vad som händer med upphovsrätten om tio år. Min dotter bor också i ett annat land och för att slippa juridiska problem och processer så valde jag att sälja låtkatalogen. Men det känns jättebra.

Filip Hammar och Fredrik Wikingsson talade nyligen om affären i sin podcast. De tycker att du borde fått mycket mer pengar?

– De kan ju inte sådant där. Men de är väldigt duktiga och roliga och skitbra på att skapa varumärket Filip och Fredrik. I min värld vet de så lite om hur min låtkatalog är byggd. Därför är de ute och cyklar när de pratar om extremt mycket mer pengar. Men jag säger så här – jag är väldigt nöjd.

Kerstin och Lasse Holm.

Det är inte bara 80-årsdagen som firas 2023. Tidigare i år firade Lasse Holm och hustrun Kerstin Holm även 50 år som gifta.

– Det är en bedrift att hålla igång ett äktenskap i 50 år utan några större problem. Men vi har ett jäkla kul liv och delar intressen. Vi är också väldigt nyfikna på livet framåt.

Lasse Holm.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln