Johnossi pausar vårturné – sångare drabbad av aggressiv bakterie

1 av 2 | Foto: Elvira Pihl / AFTONBLADET / 85768
John Engelbert från Johnossi.
NÖJE

John Engelbert från Johnossi har drabbats av en ovanligt aggressiv bakterieinfektion.

Bandet tvingas därför pausa från pågående vårturné och skjuta upp ett flertal konserter.

”Det är med stor sorg i hjärtat vi måste meddela att de kommande veckornas spelningar ställs in med omedelbar verkan”, säger John Engelbert i ett uttalande.

Johnossi har varit ute på turné i ungefär en månads tid. Med endast sex konserter kvar på en nästintill slutsåld Europa- och Sverigeturné tvingas nu Johnossi att ställa in resterande datum på grund av ett olycksfall.

När bandet spelade i Karlstad för näsan två veckor sedan sprang John Engelbert ut på ett par uppradade högtalare framför scenen. Han redogör för fallolyckan i ett pressmeddelande.

”Plötsligt föll jag hejdlöst ner med ena benet mellan två högtalare. Jag slog i magen och smalbenet hårt och blev halvt buren av scen.”

John Engelberg hade fått ett kraftigt blödande jack i smalbandet, som tvättades rent och plåstrades om.

”Efter några minuters övervägande kände vi i samråd att det nog inte behövde sys. Det var trots allt bara ett jack i smalbenet och det har man fått många gånger förr...”

Omfattande operation

Johnossi fortsatte turnén utan problem, men plötsligt började John Engelberg må dåligt. Väl hemma i Stockholm igen svullnade plötsligt benet upp natten mot söndag.

”Jag uthärdade några timmar tills jag till slut nästan svimmade av smärta och bestämde mig för att åka till sjukan”, förklarar han i pressmeddelandet och fortsätter:

Jag trodde verkligen att jag skulle bli bra på några dagar, men efter en omfattande operation igår så är det konstaterat att jag drabbats av en ovanligt aggressiv bakterieinfektion i smalbenet.”

Spelningarna skjuts upp

Nu tvingas han pausa för att kunna tillfriskna så snart som möjligt.

”Bakterien har lyckats ta sig in hela vägen till skelettet och trots behandling med antibiotika rakt in i blodomloppet så har inte antibiotikan kunnat vinna fighten mot infektionen. Det kommer ta lång tid innan jag är tillräckligt återställd för att kunna äntra scenen igen.”

De inställda konserterna kommer att flyttas till nya datum.

”Det är med stor sorg i hjärtat vi måste meddela att de kommande veckornas spelningar ställs in med omedelbar verkan.”

Nästa spelning är planerad till Gröna Lund i Stockholm den 11 maj.

ARTIKELN HANDLAR OM

Johnossi