Danny Saucedo om sin speciella fiskritual

”Bråk med mig själv”

1 av 8 | Foto: JIM LAVRAKAS / AP
I ETT AKVARIUM HOS ALASKAS SPORTFISKEMYNDIGHET, HAR EN GÄDDA SVALT EN LITEN REGNBÅGSFORELL, SOM TITTAR UT GENOM GÄDDANS GAP.

avRebecka Ljung

NÖJE

Artisten Danny Saucedo skippar allt kött utom fisk.

Att äta djuret kräver en ritual, som han beskriver för Nöjesbladet.

– Jag har en liten ramsa som jag säger varje gång jag äter en fisk.

Danny Saucedo, 30, gör just nu succé med sin egen krogshow ”Nu”, på Hamburger Börs i Stockholm. Den är redan utökad till hösten 2017.

Den ”Så mycket bättre”-bekanta artisten behöver få i sig mycket energi för att klara med den dansfyllda föreställningen kväll efter kväll.

Energin hämtar han dels genom vila hemma med fästmön – artisten Molly Sandén, 24, som han längtar efter att skaffa barn ihop med – och genom det han stoppar i sig. Danny Saucedo berättar för Nöjesbladet att han skippar nästan allt kött vid matbordet.

– Det är av hälsoskäl, etiska skäl och spirituella skäl, säger artisten.

Danny: ”Vill inte ha skräcken”

Danny Saucedo menar att skräck från slakten sitter kvar i köttbiten.

– Det du rent energimässigt stoppar i dig är sorg, chock och fruktansvärda saker, som lagras i köttet. Så tror jag. Och jag vill inte ha den skräcken i min kropp. Jag har mått så mycket bättre sen jag slutade äta det.

Det händer att ”In the club”-sångaren äter fisk. Men då krävs en hemmasnickrad ritual innan han kan stoppa gaffeln i munnen.

– Jag har en liten ramsa som jag säger varje gång jag äter en fisk. Att jag är tacksam för att jag får tillgodose mig den här fiskens energi och kropp … Nånstans försöker jag säga: ”Du kommer inte bli besviken. Jag ska göra det bästa utav dig”.

Danny Saucedo skrattar lite åt sin tradition.

– Det är ett bråk med mig själv varje gång jag äter fisk.

Artisten har inga planer på att sluta tala med fiskar – förrän han kanske stryker dem helt från sin meny. Saucedo säger till Nöjesbladet att han framöver skulle vilja gå över till en vegansk kost.

ARTIKELN HANDLAR OM