Latin kings återförenas på 90-talsfesten

Första sju akterna klara till ”Vi som älskar 90-talet”

Kultförklarade hiphop-gruppen Latin kings återförenas.

När populära ”Vi som älskar 90-talet” återkommer nästa sommar står delar av originaluppställningen på scenen.

– Vi gjorde en provspelning i helgen, det som är roligt är att det är så mycket kärlek, säger Dogge Doggelito i Aftonbladet Morgon.

Latin kings återförenas när populära festivalen “Vi som älskar 90-talet” återkommer i juli nästa sommar.

– När jag rappade i lördags så tänkte jag att det här funkar fortfarande, texterna håller, den musikaliska klassen håller, säger Dogge Doggelito, 44, i Aftonbladet Morgon.

Inte alla med

Det återförenade Latin kings består förutom av Dogge även av Rodrigo ”Rodde” Pencheff, 45, och Daddy Boastin’, 60. I originaluppställningen ingick också bröderna Salazar, Chepe och Salla, men de är inte med under återföreningen.

– De jobbar mer i studion och vill inte turnera längre, så de är inte med på det här racet, säger Dogge Doggelito till Nöjesbladet.

Har ni pratat med varandra?

– Vi har pratat med dem, Jocke (Stenhammar, festivalgeneral för ”Vi som älskar 90-talet” och initiativtagare till återföreningen, reds anm) har pratat med dem. De är med på att vi kör den här grejen, det var okej med dem, så allt är lugnt. Folk växer, man går vidare i livet, får barn. Alla tycker inte att det är så kul med turnélivet alla gånger. Jag förstår det.

Ny musik

Men återföreningen är inte bara nostalgisk. Latin kings räknar med att spela in ny musik också.

– På festivalen har man ju bara en liten bit så där spelar vi våra största hits. Men vi ska spela in nya låtar och även turnera och köra både nytt och de gamla hitsen. Få lite sköna remixer, Kleerup har sagt ja till att göra en, Gordon Cyrus också, säger Dogge.

”Vi som älskar 90-talet” kommer under sommaren 2020 att äga rum i Stockholm, Göteborg och Helsingborg. Övriga akter som hittills är klara för festivalen är E-type, Scooter, Boomfunk MC’s, Blümchen, Coolio och East 17.

PODD Tv-bönderna och kärleken

I tionde avsnittet av ”Bonde söker fru”-podden ”Tv-bönderna och kärleken” avslöjar Linn hur länge inspelningarna egentligen pågår och Klara berättar om sammanbrottet efter att kamerorna slocknat.

Lyssna:

 iPhone

 Spotify

 Acast


Eller ⬇️ klicka på PLAY-knappen

Publisert:

LÄS VIDARE