Asap Rocky dömd för misshandel i Stockholm

Så förbereddes ASAP Rocky på gripandet – kontakt med amerikansk toppadvokat

Av: 

Karl Enn Henricsson

NÖJE

Efter bråket i Stockholm oroade sig ASAP Rockys team för att polisen skulle dyka upp.

Lösningen blev att kontakta en amerikansk toppadvokat.

Det visar hittills okända sms som Aftonbladet nu kan publicera.

På söndagen den 30 juni hamnade ASAP Rocky och hans sällskap i bråk på öppen gata i Stockholm. Bråket fångades på film, bland annat av artistens assistent. Rättegången mot ASAP Rocky och två av hans vänner har nu inletts. Trion står åtalade för misshandel, men de hävdar att de bara agerade i självförsvar.

Bland åklagarens bevisning finns vittnesuppgifter och sms-konversationer, som bland annat säkrats i sällskapets mobiltelefoner. En kvinna ur sällskapet skrev efteråt i sms att att hon ”såg hur Rocky och säkerhetsvakten slog skiten ur någon”.

Managern: En förvarning om snuten skulle dyka upp

Och även mobilfilmer är viktig bevisning. Efter bråket laddades filmer upp på ASAP Rockys instagramkonto. Dessutom publicerades filmmaterial på den amerikanska sajten TMZ.

Och nu kan Aftonbladet berätta om hittills okända sms, som tyder på att ASAP Rockys manager anade att det kunde bli problem. Dagen efter bråket, den 1 juli, skickade han sms: ”Är inte säker på att du såg det som publicerades på TMZ. Rocky och hans sällskap hamnade i bråk i Stockholm. Killen var hög och angrep tjejer och trakasserade Rocky och hans sällskap. NN varnade honom flera gånger. Allmänheten vet inte om det men vi har material som visar hela incidenten”.

Mottagaren är en amerikansk toppadvokat.

Nästa sms från managern löd:

”Vill bara ge dig en förvarning i fall snuten skulle dyka upp vid hans spelning i morgon kväll”.

”Ok, jag ringer dig snart”, svarade advokaten.

Åklagaren: Rockys telefon har inte hittats

Det är oklart vad som sades i telefonsamtalet men dagen därpå, den 2 juli, skickade managern ytterligare ett sms till den amerikanske advokaten: ”Rocky har mycket bra filmmaterial som visar att hans sällskap inte ville ha problem och bad dem gå därifrån. Vi tror det här kan vända det till vår fördel.”

Men bara någon timme senare besannades managerns farhågor.

Åklagaren fattade åklagaren ett tvångsbeslut om att ASAP Rocky skulle hämtas till förhör. Han tilläts dock att genomföra ett bejublat framträdande på Stadion, innan han greps och anhölls.

På tisdagen inleddes rättegången. Åklagare Daniel Suneson refererade då till material som beslagtagits ur sällskapets mobiltelefoner.

– Men Rockys egen telefon har inte påträffats, ännu.


PODD Allt om rättegången mot ASAP Rocky – de viktigaste 
bevisen som kan fälla stjärnan

I nyhetspodden Aftonbladet Daily pratar vi om hur en krossad glasflaska och ett fåtal SMS kan avgöra ASAP Rockys framtid.  

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

ANNONS EXTERN LÄNK

3 för 2 på damtrosor hos Lindex! Få den billigaste på köpet. Rabatten dras av i kassan. Handla här

Lindex

Publisert:

LÄS VIDARE

Sms:en som kan fälla Rocky

ÄMNEN I ARTIKELN

Asap Rocky dömd för misshandel i Stockholm

Asap Rocky

Brott

Stockholm