Dogge Doggelito om de vilda åren: ”Frossat i kvinnor”

Nu vill rapparen hitta sin själsfrände

Av: Alex Hartelius

Publicerad:
Uppdaterad:

Dogge Doggelito har tröttnat på kortvariga relationer och att leva ett vilt liv.

Det berättar han i ”Loungepodden”.

– Man har levt rövare liksom. Man har varit artist i så många år och frestelsen ligger alltid på lur, tyvärr, säger han till Nöjesbladet.

Dogge Doggelito, som just nu är aktuell i ”Farmen VIP”, har varit verksam som artist i 37 år. I podcasten ”Loungepodden” berättar han om drömmen om att träffa sin själsfrände och att han tröttnat på kortvariga relationer.

– Jag är trött på att ha förhållanden där man blir ihop på måndag, gör slut på fredag och nästa måndag träffar en ny. Det där är inte jag. Jag har gjort det där, varit rapstjärna hela mitt liv och träffat massor av kvinnor, frossat i kvinnor, varit mansgris och ärkesvin, säger Dogge i podden.

När Nöjesbladet når Dogge har han precis hållit ett första maj-tal i Alfta i Hälsingland och befinner sig i skogen.

Han utvecklar sitt resonemang:

– Man har levt rövare liksom. Man har varit artist i så många år och frestelsen ligger alltid på lur, tyvärr. Det är nånting man måste lära sig att hålla sig borta ifrån. Samtidigt måste man förhålla sig till att man sjunger på kvällarna på allt från klubbar, discon och fester. Då är det svårt ibland att ha en realistisk bild av livet.

Har det varit destruktivt?

– Nja, när man var ung och bodde hemma hos mamma och inte hade några barn så funkade det. Då kunde man leva rövare. Det blir svårare när man är pappa och blir äldre, det funkar inte i det långa loppet.

1 av 2 | Foto: KARIN TÖRNBLOM
Dogge Doggelito.

”Inte varit schyst”

Dogge säger att det var främst under perioden med Latin Kings som han levde ”rövare”.

– Man har tagit någon kärlek för given och bara struntat i personen, fast den personen tycker om en. Då har man inte varit schyst. Då har man varit ett svin.

Det har du lärt dig att hantera i dag?

– Ja, mycket bättre. Man kan inte gå runt och såra folk och göra folk ledsna. Då ska man inte vara där från början. Men det handlar också om att älska sig själv och lära känna sig själv.

Dogge Doggelito drömmer just nu om att hitta sin själsfrände och leva livet ut med den personen. I februari tidigare i år delade han med sig av ett misslyckat frieri på Facebook. Efter att den tillfrågade personen sagt nej la han upp ringarna till försäljning, men ångrade sig.

– Det här är inte riktigt över än, det kan lösa sig. Det kan bli en positiv artikel framöver, sa han till Nöjesbladet då.

”På en jättebra plats”

Nu berättar han att det finns en speciell person i hans liv, men att han inte vill gå in på några detaljer. Däremot hoppas han på framtida giftermål.

– Min förhoppning är att hitta kvinnan i mitt liv och leva ett bra liv med henne. Jag har varit artist så länge och det är mycket resande fram och tillbaka, så det har varit svårt att få till det, säger han.

Skulle du säga att du är en på bra plats i livet?

– Nu är jag på en jättebra plats faktiskt. Det är lite roligt, jag står och ser en älg rakt framför mig nu. Den är jättestor alltså. Helt sjukt. Shit vad stor den är, han är fan två meter.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN