Shirley Clamp

Gör musikaldebut – efter 20 år som artist

Av: 

Benjamin Ekroth

NÖJE

Shirley Clamp på scen i ”Chess”

Efter 20 år som artist gör Shirley Clamp debut som musikalartist.

I sommar står hon på scen i "Chess" tillsammans med bland annat Loa Falkman och Gert Fylking.

– Det är kul att testa saker som man inte gjort innan när man är 47 år, säger hon.

Shirley Clamp är utbildad musikalartist vid Balettakademin i Göteborg. Men efter 20 år som artist har hon aldrig stått på scen i en musikal – förrän nu. I sommar står hon på scen i musikalen "Chess på svenska" som spelas på Helsingborgs Arena. Clamp gör samma roll som Helen Sjöholm först gjorde på svenska – Florence Vaszi som är flickvän till schackspelaren Freddie Trumper från USA som nu spelas av Alexander Lycke.

– Det här blev en tiopoängare för jag älskar musiken och tycker att det är en väldigt tidlös musikal. Det är dessutom ett väldigt härligt gäng och det är också väldigt värdefullt när man väl kastar sig ut, säger Shirley Clamp.

Medverkar gör bland andra även Loa Falkman och Gert Fylking.

– De andra är väldigt rutinerade inom musikaler och väldigt vana, så det känns väldigt tryggt och skönt när det är min första gång, säger hon.
I höstas firade Clamp karriären med showen " Nästan 20 år på scen om man avrundar uppåt" som fick högt betyg av Aftonbladets Jan-Olov Andersson.

– Tidigt, redan som 21-åring, blev jag solosångerska och la musikalerna lite på hyllan, kan man säga. Men jag är väldigt insatt i musikaler, har kollat på det mesta och tycker det är väldigt kul att titta på. Men erfarenheten att jobba med det har jag aldrig fått.

Hur ser din topp-tre-lista med bra musikaler ut?

– "Chess" är med. Men "Sound of music" är nåt av det finaste som finns, det måste vi komma överrens om. Den har jag haft med mig heela mitt liv. Sen vill jag ta en lite äldre som nummer tre: "Funny girl". Jag tycker om den. Sen finns det tusen till.

Och när det kommer till drömroller?

– Herrejösses. Jag har alltid tyckt om "Singing in the rain", rollen som Sissela Kyle gjorde (stumfilmsdivan Lina Lamont, reds. anm.). En sån komisk roll som bara kommer in och är helt knäpp. Jag har alltid tänkt att en komisk roll kommer bli det jag gör, men "Chess" är ett kärleksdrama som är intressant på ett helt annat sätt. Det är nästan ännu roligare, för jag tänkte att det blir ännu mer utmaning för mig. Det är kul att testa saker som man inte gjort innan när man är 47 år, säger hon.

Vad ser du fram emot mest?

– Att få lära och utvecklas med det här gänget. Och så är det musiken som jag älskar. Att få sjunga de här låtarna längtar jag efter jättemycket, säger Shirley Clamp.

ANNONS

Skicka en vacker bukett till mamma på mors dag – tips på lyxiga gåvor hittar du hos Interflora!

Extern länk från Interflora

Beställ nu

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Shirley Clamp

Loa Falkman

Gert Fylking

Musikal