Ernst Kirchsteiger

”Sommar med Ernst” tvingades skrota alla planer

Kirchsteiger efter corona-ändringen: ”Var lite tufft”

Av: 

Torbjörn Ek

NÖJE

Alla planer fick ställas in när ”Sommar med Ernst” drabbades av corona-pandemin.

Ernst Kirchsteiger tvingades skrota sina idéer – och börja om från början.

– Att starta om var lite tufft, säger han.

När corona-pandemin drabbade inspelningen av årets ”Sommar med Ernst” tvingades TV4 och produktonsbolaget att helt göra om programserien för att överhuvudtaget kunna få till den säsong som nu sänds.

Då hade Ernst Kirchsteiger redan ägnat veckor åt att ta fram idéer och planer för sommarens program.

Men allt skrotades när inspelningen av ”Sommar med Ernst” kortades till bara tre veckor istället för 10 och inspelningsteamet minskades från 13 till fem.

Ernst Kirchsteiger.

– Ja, så var det. Jag har naturligtvis fått stoppa undan dem så de har en egen mapp där det står sommaren 2020, och sen har jag stoppat in den med en liten suck i en bokhylla, säger han.

”Intressant att man kan ställa om”

Varje avsnitt av årets ”Sommar med Ernst” följer ett tema och Kirchsteiger gör återblickar till kök, trädgårdar och annat som byggts och skapats tidigare somrar.

– Jag får se om jag kan ta fram idéerna igen. Det jag hittat på, de fix och maträtter, de finns ju där. De kan jag tillgå nästa år om det är så. Men det är klart att det blir ju lite... Att starta om var lite tufft. Vi satte oss ner och hade ett bra snack med producenten och alla om hur vi skulle göra det här, säger den folkkära programledaren.

– Jag tycker att det har blivit väldigt bra. Det är intressant att man faktiskt kan ställa om med ganska kort varsel och ändå åstadkomma nånting som blev så pass bra. Det är också något härligt med att vara färre på inspelningsplatsen. Man kunde lyssna på varann. Det var ett väldigt spännande sätt att jobba på faktiskt.

”Sommar med Ernst” sänds på TV4 torsdagar 20.00.

ANNONS

Hitta ett kreditkort eller betalkort som passar dig och dina behov! Jämför nu.

Extern länk från Compricer

Jämför nu!

Ernst Kirchsteiger.
Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE

Lena Endres mörka tankar under pandemin

ÄMNEN I ARTIKELN

Ernst Kirchsteiger

TV4