Terese Alvéns bok ges ut postumt

Intäkterna går till Cancerfonden

avClaes Olsson

1 av 4 | Foto: Stefan Mattsson
Terese Alvén blev 37 år gammal.

Träningsbloggaren och tvåbarnsmamman Terese Alvén dog i cancer tidigare i år. Hon har tidigare gett ut ett flertal böcker om träning och nu släpps hennes sista bok som färdigställts av vännen Jane Haglund.

– Det var mitt löfte till henne. Det var självklart att boken skulle bli utgiven, säger hon.

Den populära träningsprofilen, bloggaren och författaren Terese Alvén drabbades av en aggressiv form av äggstockscancer tidigare i år. Kort därefter dog hon, bara 37 år gammal.

– Även om utgången var varit väntad och Terese har valt att förbereda sig på det värsta så dämpar inte det smärtan man känner när det väl händer, sa maken Glenn Boström till Aftonbladet då.

Sista boken ges ut

Hon har tidigare skrivit fyra böcker om ätstörningar, träning och inspiration. Nu ges hennes femte och sista bok, ”Rörelserik: 52 utmaningar som får igång hela familjen”, ut postumt.

– Terese blev inlagd på sjukhuset tre dagar innan vi skulle börja fotografera för boken. Hon oroade sig för om den skulle kunna bli färdig i tid och då lovade jag henne det. Det var mitt löfte till henne. Det var självklart att boken skulle bli utgiven, säger Jane Haglund som färdigställt boken.

Hon har fotograferat för Terese Alvéns samtliga böcker och de har varit vänner i över tio år. Pengarna som den sista boken genererar ska gå till forskning.

– Innan Terese dog bestämde hon att alla hennes intäkter för boken skulle skänkas till Cancerfonden. För mig blev det en självklarhet att göra det samma, säger Jane Haglund.

”Familjen var extremt viktig för henne”

Boken beskrivs som en ”inspirationsbsok för att hela familjen ska hitta rörelse och glädje”. Det är så Jane Haglund minns sin vän – med ett stort fokus på familjen.

– Hon var väldigt, väldigt omtänksam. Terese ville att alla skulle må bra, för då mådde hon bra. Familjen var extremt viktig för henne.

Boken kommer att släppas i flera webbutiker framöver.

ARTIKELN HANDLAR OM

Böcker

Familj

Träning

Cancer