Kyrkoilskan mot Samir och Viktor: ”inte i guds hus”

Samir Badran och Viktor Frisk fick kritik när de uppträdde i Gränna kyrka.

Anledningen var att duon använde sig av svordomar i låttexterna, vilket fick flera att reagera.

– Man svär inte i guds hus sa de till oss, men jag tror gud älskar oss ändå, säger Viktor Frisk i programmet ”Sveriges bästa”.

För nära ett år sen slog duon Samir Badran, 29, och Viktor Frisk, 24, världsrekord med världens snabbaste turné. Men för den som känner till det explosionsduon kanske kan ana att det inte blev utan dramatik.

Ett helikopterhaveri, där flygfordonet senare även saboterades och en spelning fick flyttas fram, avslutades turnén i Gränna Kyrka med måttligt glada kyrkobesökare. Anledningen var för ordet ”fucking” som finns i flera av duons låttexter.

– Nu när jag hör dem sådär gång på gång så inser jag att det kanske inte är så bra, säger Viktor Frisk i programmet ”Sveriges Bästa” efter att ha få ta del av ett ihopklipp av deras låtar.

Vill provocera

I programmets avsnitt ska Sveriges bästa sommarplåga krönas med medverkande artister så som Gyllene Tider, Rosa Skönberg, och en första återförening på 25 år av bandet Angel med one-hit wonder låten ”Sommaren i city”.

Med låten ”bada nakna” var ena halvan av Samir och Viktor duon på plats, till försvar mot den tidigare kyrkoilskan slänger Viktor Frisk en känga mot bandkollegan Samir Badran.

– Det är nummer tvås fel, det är han som sätter in ”fucking” i låtarna, säger han i avsnittet.

Men det finns mer bakom ordvalet, fortsätter han, för att göra bra poplåtar behöver de vara simpla och ibland även lite provocerande.

– Det var lite fel att säga det, men jag tror att gud älskar oss ändå, säger han.

Mörk period

Att en bra poplåt kräver enkla medel backas upp av artisten Eric Amarillo vars låt ”Om sanningen ska fram” blev en sommarplåga 2012 och också medverkar i avsnittet.

– Det ska gärna vara samma melodier och texter som går på repeat, säger han.

Men det var inte självklart att låten ”Om sanningen ska fram” skulle ges ut. Enligt artisten själv skapades låten under en mörk period och är egentligen en bitter låt om artistens egna ifrågasättande känslor kring kärlek.

I ett sms till Nöjesbladet berättar Viktor Frisk om händelsen och skriver att spelningen var allt annat än rumsren.

”Sveriges Bästa” sänds torsdagar 20.00 på tv4

Publisert:

LÄS VIDARE