Love island-deltagare utsparkad – sparkade kvinna i skrevet

Sherif Lanre: ”Undermedveten rasism”

Av: Alex Hartelius

Publicerad:
1 av 3 | Foto: ITV
Sherif Lanre.

Sherif Lanre sparkades ut från ”Love island” efter att ha brutit mot reglerna upprepade gånger.

Till The Sun säger Lanre att han uppfattar det som ”undermedveten rasism” från produktionen.

– Jag tror inte jag hade fått det där röda kortet om jag varit en vit kvinna, säger han.

I veckan fick ”Love island”-deltagaren Sherif Lanre lämna huset efter att ha brutit mot tävlingens regler. I en intervju med The Sun säger han att beslutet fattades av produktionen efter att han av misstag sparkat deltagaren Molly-Mae Hague i skrevet under ett skojbråk.

Sherif Lane berättar att han efter händelsen skämtade om den på ett olämpligt sätt och använde flera opassande ord. Dagen efter väcktes han av produktionen som meddelade att han var tvungen att lämna tävlingen efter att ha brutit mot reglera upprepade gånger.

– Jag inser att det jag sagt kan uppfattas som stötande. Eftersom jag själv blivit uppfostrad av en stark och kärleksfull mamma, vill jag säga att jag aldrig skulle skada en kvinna avsiktligt, säger Sherif till The Sun.

– Jag vet att jag har varit dum och svikit mig själv, men jag gjorde det inte för att skada någon. Detta har verkligen förstorats upp och jag framställs som en person jag inte är, säger han vidare.

ITV om beslutet

Love island-produktionen säger i ett uttalande att de kom överens med Sherif om att han brutit mot reglerna upprepade gånger och att han själv gick med på att lämna tävlingen. Produktionen vill dock inte gå in på några ytterligare detaljer.

– Vi har en skyldighet att värna om alla deltagare och därför kommer vi inte att offentliggöra vilka uppgifter som ligger till grund för beslutet.

Sherif Lanre har i efterhand sagt att han upplever det som att produktionen sparkade ut honom på grund av undermedveten rasism.

– Jag var den enda svarta mannen i huset och jag blev utsparkad efter tio dagar. Enligt mig så var det undermedveten rasism. Det var, som jag upplever det, sexism. Jag tror inte jag hade fått det där röda kortet om jag varit en vit kvinna, säger han.

Produktionen hävdar i sin tur att det inte har något med rasism att göra.

– Vi tar starkt avstånd från alla anklagelser om rasism. Alla öbor behandlas lika och enligt våra riktlinjer, säger de.

Mörka rubriker

”Love island” har länge dragits med mörka rubriker. Den 20 juni förra året hittades realityprofilen och tidigare Miss Great Britian-vinnaren Sophie Gradon, som medverkade i programmet 2016, död.

Tidigare i år hittades även Mike ”Muggy Mike” Thalassitis, som medverkade i ”Love island” 2017, död i ett skogsparti nära sitt hem.

Zara Holland, som medverkade i ”Love Island” 2016, har tidigare sagt i en intervju med Daily mail att tv-kanalen ITV borde stoppa programmet. Efter sin medverkan hamnade hon i en depression och går fortfarande i terapi för sina panikattacker och tar antidepressiv medicin.

– Programmet förstörde mig fullständigt. Jag skyller allt på det. Vad den gör med dem som medverkar är fruktansvärt, sa Holland då.

Publicerad:

LÄS VIDARE