Tommy Körberg

Tommy Körberg berättar om sjukdomstiden

”Som körtelfeber gånger tre”

Av: 

Anna Shimoda

Hans Shimoda

NÖJE

Tommy Körberg smittades av coronaviruset i början av mars.

Nu berättar han för Aftonbladet om den svåra sjukdomstiden.

– Det kändes som körtelfeber gånger tre.

Härom veckan stod det klart att artisten Tommy Körberg, 71, hade drabbats av covid-19. Han insjuknade i början av mars och efter några veckor i karantän är han återigen på benen.

Under onsdagen uppträdde Tommy Körberg tillsammans med några andra artister på Aftonbladets ”Karantänsessions” i ett tomt Globen och lät sig då intervjuas om sjukdomstiden.

– Jag mår jättebra nu, men det var en period när det inte var så kul. Det var tio jobbiga dagar med feber plus stambyte i huset för säkerhets skull. Jag hade alla symtom utom problem med andningen. Det var jobbigt, men det var inte de problem som man har hört att andra har, säger han och fortsätter:

– Det kändes som körtelfeber gånger tre, feber hosta, spydde, lös i magen, ingen aptit, svettningar och ingen smak eller luktsinne.

Det måste ha varit otäckt?

– Ja, men jag har levt ett ganska lustigt liv så jag har mått dåligt understundom av andra orsaker så jag blev inte förvånad, men jag tänkte ”det var en jävel och ligga i” när jag fick sjukdomen.

Du anade direkt att det var covid-19?

– Ja, det gjorde jag. På tåget hem från Göteborg efter inspelningarna med ”Doobidoo” så kände jag det och då försökte jag skicka iväg familjen till lantstället fort som fan, men det var redan för sent.

Tommy Körberg berättar att han troligen blivit smittad av Lasse Kronér.
Tommy Körberg berättar att han troligen blivit smittad av Lasse Kronér.

”Han är ’patient zero’”

Hustrun Ann-Charlotte blev sjuk liksom dottern Elvira som dessutom lider av astma.

– Ingen av oss hade någon smak eller lukt, inte Elvira heller. Men hon fick jätteproblem med andningen.

Vi intervjuade precis Lasse Kronér som varit svårt sjuk i covid-19 och han berättade att han antagligen var den som smittade dig.

– Vi hade varit ute och snackat på kvällen, han är ”patient zero”, säger Tommy Körberg skämtsamt varpå hustrun Ann-Charlotte Körberg fortsätter:

– Lasse ringde och bad om ursäkt flera gånger. Han blev sjuk och han gick sedan ut på promenader och trodde han var frisk, men så blev han sjuk igen.

ANNONS

Idag är det Mumindagen! Fira det med muggen Fiske - nu till rabattpris hos Nordic Nest!

Extern länk från Nordic Nest

Köp muminmuggen här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Tommy Körberg

LÄS VIDARE

Så drabbades kändisarna av corona

ÄMNEN I ARTIKELN

Tommy Körberg

Lasse Kronér

Coronaviruset