Skådespelaren slängde fruns p-piller – ville skaffa familj

1 av 2 | Foto: Evan Agostini / AP
Nikki Reed och Ian Somerhalder.
NÖJE

Ian Somerhalder erkände på sociala medier tidigare i veckan att han spolade ner sin frus p-piller – för att han ville starta familj.

Det fick honom att hamna i blåsväder.

Nu svarar han på kritiken – och får uppbackning av frun.

Ian Somerhalder och frun Nikki Reed välkomnade dottern Bodhi till världen i juli tidigare i år.

I veckan skämtade ”Vampire diaries”-stjärnan om att han varit så ivrig att sätta barn till världen tillsammans med kärleken, att han slängde hennes p-piller.

Det fick folk att rasa.

Nu bemöter paret kritiken i ett gemensamt uttalande.

”Djupt ledsna”

”Till den som känner sig drabbad av reproduktivt tvång, är vi djupt ledsna. Det är ett extremt, allvarligt ämne, och kvinnors rättigheter är något som är extremt viktigt för oss båda. Det är något vi har varit öppna om och som ligger oss väldigt nära våra hjärtan”, skriver de i uttalandet som publicerades under lördagen på Somerhalders Instagram och Reeds Twitter.

I diskussionerna som följde efter Ian Somerhalders påstådda p-piller-kupp, var det många fans som svartmålade Hollywoodskådespelaren.

”Respektlös”

Några kommentarer spekulerade i huruvida Ian Somerhalder tvingat sin fru att bli gravid, varpå Reed fyrade av ett syrligt svar på sin Twitter: ”Hur vågar du försöka kasta skugga över en av mitt livs lyckligaste och mest minnesvärda dag – du är inte bara respektlös mot mig, utan även mot mitt barn.”

P-pillerna ska ha spolats ner i toaletten under en semesterresa i Barcelona. Att händelsen blivit föremål för en så pass hätsk diskussion tyder på att det finns ett problem kring påtvingade graviditeter som måste fram i ljuset, menar Ian Somerhalder och Nikki Reed i uttalandet.

”Om det på något sätt belyser ett ämne som definitivt behöver allmän uppmärksamhet, så är vi tacksamma för den oavsiktliga konsekvensen. Vi är två lyckligt gifta människor som tillsammans valde att skaffa barn.”

ARTIKELN HANDLAR OM