Därför skänkte Ellen Bergström pengarna till kampen mot psykisk ohälsa

Publicerad:
1 av 4

NÖJE

Ellen Bergström, Anders Svensson och Richard Richardsson segrade i ”Fångarna på fortet”.

Prispengarna skänker de till en organisation som hjälper ungdomar som kämpar mot psykisk ohälsa – något Ellen Bergström själv kan relatera till.

– Det är något som ligger mig väldigt varmt om hjärtat, säger hon till Nöjesbladet.

Ellen Bergström, 27, hamnade på en tredjeplats i årets ”Let’s Dance”.

Hon pratade flera gånger under programmets gång om vilken personlig resa hon gjorde under sig medverkan. På Instagram förklarade hon bland annat att hon lärt sig att älska sig själv igen.

När Ellen Bergström deltog i ”Fångarna på fortet” valde hon och lagkamraterna, fotbollsspelaren Anders Svensson och snowboardåkaren Richard Richardsson, att skänka prispengarna till ”Aldrig ensam” – som hjälper ungdomar som lider av psykisk ohälsa – vid en eventuell vinst.

De segrade över motståndarlaget, Tony Irving, Maria Rooth och Jasmine Kara, och prissumman om 30 000 kronor hamnade hos organisationen.

”Viktigt att hjälpa ungdomar”

– Som ung är man ju väldigt sårbar och man kanske inte är lika öppen eller vågar prata om saker och ting. Det finns ju tjejer och killar som går så pass långt att de begår självmord på grund av psykisk ohälsa, som de kanske aldrig skulle ha gjort om de hade fått hjälp i tid. Därför tycker jag det är så himla viktigt att hjälpa ungdomar, förklarar Ellen Bergström när Nöjesbladet når henne på telefon.

Hon berättar att hon själv har erfarenhet av psykisk ohälsa.

– Ja, absolut. Jag vet hur det känns. Det är något som ligger mig väldigt varmt om hjärtat, att få hjälpa andra och speciellt ungdomar. De är ju mer formbara än vuxna, så på något sätt kan det vara lättare att hjälpa dem.

Hur mår du i dag?

– Nu mår jag bra. Det var väldigt tufft efter ”Let’s Dance” och allt som skrevs i media. Jag utsatte mig för så mycket press, men man lär ju sig av sina misstag.

Det kommer därmed dröja innan Ellen Bergström tackar ja till att medverka i direktsända program igen.

– Jag känner nu att jag inte ska vara med i några fler program som är live på det sättet och där prestationsångesten sätter igång. Jag mår så pass dåligt av det att jag kan inte göra det. Det är en rätt skön känsla också, då vet jag att jag kan inte göra den typen av program.

Går hos terapeut

Under ”Let’s Dance” bedömde juryn och tittarna Ellen Bergströms dansprestationer. Ska hon dyka upp i någon livesändning framöver igen måste hon först lära sig att inte ta saker och ting personligt, berättar hon. Där är hon inte riktigt än.

– Nej, jag tar saker fortfarande personligt och tar åt mig av mycket, just på grund av att jag inte mår bra psykiskt.

Jobbar du med det?

– Ja, det gör jag. Jag går hos terapeut en gång i veckan. Jag är på bättringsvägen.

”Fångarna på fortet” sänds fredagar klockan 20.00 på TV4.

Publicerad:

LÄS VIDARE