Sverker Sörlin

Nya stipendier till krisböcker

Av: 

TT

Intäkterna för Sverker Sörlins bok om kriser går till två bokprojekt. Arkivbild.
Intäkterna för Sverker Sörlins bok om kriser går till två bokprojekt. Arkivbild.

NÖJE

Intäkterna från Sverker Sörlins bok "Kris! Från Estonia till Corona." går till två stipendier för två olika bokprojekt: Rasmus Landström ska skriva om klimatkrisens dolda utvägar, och Ingrid Eckerman, Jan Stattin, och Karin Fridell Anter ska skriva om flyktingkrisen, civilsamhället och rättssäkerheten.

Idéhistorikern Sverker Sörlins bok sätter coronapandemin i ett historiskt sammanhang, och tillsammans med förlaget bestämde han tidigt att intäkterna skulle gå till skrivprojekt om kriser. Under två veckor fanns boken att ladda ner, med uppmaningen att swisha en valfri summa. De två utvalda projekten får nu 25 000 kronor vardera.

Rasmus Landström skriver om att klimatkrisen visar på ett enormt behov av demokratisk planering av ekonomin. Eckerman, Stattin och Fridell Anter går till botten med "flyktingkrisen". De menar att "hanteringen av flyktingarna blottlägger stora brister i det som hävdas vara rättssäkerhet, och där den offentliga debatten baseras på osanningar som aldrig ifrågasätts".

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte: Den nya muminmuggen för 2021 finns hos Nordic Nest – beställ här!

Nordic Nest

Publisert:

LÄS VIDARE

Svenska filmsynden chockade världen

ÄMNEN I ARTIKELN

Sverker Sörlin

Estonia

Böcker