Hon tvingas lämna ”Idol”

Tittarnas röster räckte inte till.

Olivia Åhs fick lämna ”Idol” efter den tredje fredagsfinalen.

– Det känns konstigt, säger hon i programmet.

Temat var ”Kärlek” i den tredje fredagsfinalen av ”Idol”.

Idolerna framförde låtar som ”Det brinner i bröstet”, ”Beautiful”, ”Utan dina andetag” och ”Halo”.

Men Olivia Åhs tolkning av Adeles ”Water under the bridge” räckte inte hela vägen. I slutet av kvällen stod hon tillsammans med Noah Gerstenfeld kvar och väntade på det fruktade beskedet – vem av dem som skulle få lämna ”Idol”.

Det blev Olivia, tävlingens egen balladdrottning.

– Jag känner mig varken glad, ledsen, arg eller besviken. Ingenting. Jag känner mig tom. Jag känner mig som ett tomt skal som bara står här. Men som jag har sagt förut, kan Kevin Olsson lämna tävlingen förra fredagen då kan vem som helst åka ut. Och ikväll blev det min tur, säger hon efter programmet.

Låten framförde hon med en förkylning i kroppen, något som jurymedlemmen Kishti Tomita uppmärksammade i programmet.

– Jag hör att du är lite förkyld. Jag hörde på rösten att du inte riktigt var Olivia, sa hon bland annat under sändningen.

Är förvånad

Olivia är dock förvånad över resultatet, men tror att det kan bero på att hon inte riktigt lyckats nå ut till tittarna ordentligt.

– Jag står här med feber och är förkyld liksom. Jag visste att det här var inte ett hundraprocentigt framträdande. Det är klart, det hänger inte bara på det här framträdandet. Jag tror också att det är mycket det att jag har kört olika genrer genom programmets gång, så folket har väl inte riktigt fattat vem jag är som artist, kanske. Jag vet inte vad det beror på. Men det känns inte kul att kolla dit och se att bilden är svart liksom, säger hon.

Hon pekar mot en vägg där idolernas självporträtt hänger. De som fortfarande är kvar i tävlingen lyser. De andra är nedsläckta.

– Det känns inte jätteroligt faktiskt.

Och jurymedlemmen Anders Bagge hade gärna behållit Olivia i tävlingen ett tag till.

– Jag tycker inte att Olivia var värd att åka ut i kväll. Hon gjorde väldigt bra ifrån sig och lägger otroligt häftiga grejer i sin röst, men nu pratar jag bara rent utifrån ett perspektiv som musikproducent. Hon gick in i mitt hjärta, säger han efter programmet.

Men Olivia tänker inte låta förlusten påverka hennes inställning till musiken.

Hejar på Jemima

– Det är bara att jobba vidare och knyta kontakter. Jag hoppas det blir något av det här. Jag kommer inte sitta och säcka.

Vem som vinner ”Idol” 2017 tror hon sig också veta:

– Chris Kläfford, säger hon utan att tveka i programmet.

Däremot kommer hon heja fram Jemima till en ”Idol”-vinst.

– Jag älskar ju Gabbe. Jag tycker han är helt fantastisk och sjunger som en gud. Jag hejade ju på Kevin förut. Men det blir nog Jemima.

Vad tar du med dig från din ”idol”-resa?

– Det är jättesvårt att sätta ihop allt i ett paket. Dels erfarenheten att jobba med tv, intervjuer, allting bakom, tålamod. Rösten har jag ju alltid haft där. Jag har nog inte utvecklats röstmässigt, men kanske mer hittat mig själv som artist när det kommer tills scenspråk.

Målbilden är tydlig.

– Ett skivkontrakt. Absolut.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN