SVT sänder ”Doobidoo”

Kanalens besked angående populära programmet

avLinn Elmervik

Det blir ”Doobidoo” på fredag.

SVT sänder programmet trots anklagelserna mot Lasse Kronér, skriver SVT Nyheter.

– Eftersom han är inte än är förhörd så känner vi att det är för tidigt för oss att föregå en rättsprocess, säger Sabina Rasiwala, HR & kommunikationsdirektör.

1 av 3 | Foto: THOMAS JOHANSSON
Lasse Kronér.

Den 20 oktober polisanmäldes ”Doobidoo”-programledaren Lasse Kronér, 54, av en tidigare SVT-praktikant för sexuellt utnyttjande av person i beroendeställning.

Nu står det klart att SVT väljer att sända fredagens avsnitt av ”Doobidoo” trots anklagelserna. Ledningen väljer att avvakta åklagarens beslut innan de eventuellt tar bort programmet ur tablån.

– Vi har resonerat under de senaste dagarna. Det pågår ju en förundersökning och det gör ju att åklagaren kommer att stå inför ett vägval, att antingen lägga ner eller delge misstanke om brott. Men inget av detta har skett än, utan man är ju i en undersökningsfas säger Sabina Rasiwala HR & kommunikationsdirektör på SVT.

Men beslutet kan komma att ändras framöver.

– Om den här profilen delges misstanke kommer vi att pausa programmet. Men eftersom han är inte än är förhörd så känner vi att det är för tidigt för oss att föregå en rättsprocess för våra publicistiska beslut, säger Sabina Rasiwala.

Ska ha skickat sex-sms

SVT har tidigare sagt att de vill invänta polisutredningen innan de bestämmer om programmet ska sändas som planerat på fredag.

– Vi avvaktar och inväntar ytterligare information från polisen innan vi fattar ett beslut, sa Camilla Hagert, presschef på SVT, till Nöjesbladet under onsdagen.

Enligt praktikanten skickade Kronér henne sex-sms, samtidigt som de jobbade ihop. Händelsen ska ha inträffat under inspelningen av ”Doobidoo” 2013. Kvinnan som anmält hade senare ett förhållande med Lasse Kronér.

Lasse Kronér har lett SVT:s fredagsunderhållning ”Doobidoo” sedan 2005.

Ytterligare förhör ska hållas

Redan samma dag som polisanmälan gjordes inledde polisen en förundersökning, kunde Nöjesbladet rapportera i går. Då berättade kammaråklagare Stefan Lind att ytterligare förhör ska hållas med kvinnan i fråga.

– Jag väntar på mer information för att kunna bedöma om det finns en skälig misstanke eller inte, sa han.

Nöjesbladet har sökt Lasse Kronér, som avböjer att kommentera.
För bästa kollen på nöjesvärlden - följ Nöjesbladet på Facebook