Martin Timell: Jag har fått fly landet

Martin Timell misstänks för våldtäkt och en förundersökning har inletts mot den tidigare TV4-profilen.

Nu bryter han tystnaden.

– Jag har varit jagad dygnet runt i fyra veckor. De jagar mig på gatan. Jag har fått fly det här landet. Och jag har en familj. Hur fan tror du att det är, säger han till SVT Nyheter.

Martin Timell slår tillbaka efter de anklagelser som riktats mot honom den senaste månaden.

Expressen har tidigare rapporterat att han erkänt tafsande, något han menar inte stämmer.

– Det står aldrig någonsin i den artikeln att jag har erkänt tafsande, vilket jag aldrig har gjort och vilket jag aldrig har utfört heller, säger han till SVT Nyheter

Källor till Aftonbladet har tidigare berättat att Timell ska ha tagit hem en sponsrad lyx-spis för privat bruk, från ”Äntligen hemma”-inspelningen. Timell tillbakavisar uppgiften, och riktar kritik mot medierapporteringen.

– Herregud. Jag är snickare. Jag har inte mördat någon. Jag har inte gjort någonting som är fullkomligt vidrigt, alltså knivstuckit någon, eller gjort något annat. Jag är anklagad för något som hände för tio år sedan. Så här viktig kan jag inte vara, säger Martin Timell.

Han vill fortsatt inte kommentera anklagelserna som riktats mot honom.

Advokaten: Förnekar anklagelserna

Timells advokat, Hanna Lindblom sa dock till Aftonbladet i lördags att han förnekar och tillbakavisar samtliga anklagelser.

– Det har inte kommit så långt än, men det som eventuellt kommer kunna ligga honom till last kommer han att tillbakavisa. Han förnekar samtliga saker som skulle kunna ligga honom till last, har Hanna Lindblom tidigare sagt till Aftonbladet.

Det var i samband med en personalfest 2008 som Martin Timell ska ha stuckit handen innanför en ”Äntligen hemma”-medarbetares bikinitrosor när flera kollegor satt i en badtunna.

I slutet av oktober valde kvinnan att polisanmäla händelsen, något hon menar TV4 borde ha gjort.

”Finns stödbevisning”

Elisabeth Massi Fritz, som företräder kvinnan som anmält Timell, menar att hans inställning inte förändrar det bevismaterial som finns.

”Martin Timell får ha den inställning han vill. Det förändrar inte min klients berättelse som är självupplevd och väldigt detaljerad. Det förändrar inte heller den omfattande stödbevisning som finns och som polis och åklagare fortfarande utreder”, skriver hon i ett sms till Nöjesbladet.

Massi Fritz menar även att flera andra kvinnor hade kunnat polisanmäla Timell för det hon fått berättat för sig.

Publisert:

LÄS VIDARE