Anders Bagge efter frieriet: Så blir bröllopet

Kuppade med ringdessert vid middag: ”Hela restaurangen snyftade”

avHans Shimoda

Försök efter försök misslyckades – sedan smugglade Anders Bagge in ringarna i desserten.

Nu planerar han och Johanna sin drömkärleksfest.

– Vi ska absolut ha ett sommarbröllop, säger Anders Bagge.

1 av 2 | Foto: LÄSARBILD
Anders Bagge friar till sin Johanna Lind under en middag på Vadstena Klosterhotell.

2017 är uppenbart 49-årige Anders Bagges år. Han gjorde hyllad och efterlängtad comeback i ”Idol” och nu har han förlovat sig med sin flickvän Johanna Lind, 45.
2018 ser också bra ut.
– Ja, det är många kul samarbeten på gång för nästa år. Och så blir det ju bröllop, säger Anders.
Det är bara 10 dagar sedan som han gick ned på knä på Vadstena Klosterhotell och friade. För Nöjesbladet berättar han nu om hur han hade planerat frieriet och om nästa års bröllopsplaner.
– Jag hade haft med mig ringarna flera gånger, men det hade aldrig klaffat. Nu satt vi där och åt när de kom de in med efterrätten. Den var täckt och när de lyfte av locket så låg ringarna där. Hon blev lite chockad, men det roligaste var att när jag gick ned på knä på golvet så var det en gäst som tog en bild som hamnade i Aftonbladet, där syns min buttcrack tydligt, säger Anders med ett skratt.

Smög in frågorna innan

Johanna missade den utan hade bara ögon för Anders framsida:
– Det var otroligt romantiskt. Jag blev jätterörd, Anders tårar började trilla och sen började hela restaurangen snyfta, berättar Johanna som hyllar sin blivande make till skyarna.
Anders ville absolut ha ringar när han friade. Han hade förberett sig genom att fråga Johanna för ganska länge sedan exakt hur ringen ska se ut om hon till äventyrs skulle vilja förlova sig.

– Jag ville vara säker, de kostar ju ändå en del pengar, så jag sparade det i minnet.
Anders hade inte anhållit om Johannas hand innan. Han var rätt säker på att han skulle bli godkänd.

– Jag och Johannas pappa är otroligt lika. Vi skrattar åt samma saker och har kul ihop så jag var inte orolig.

”Vi ska ha ett sommarbröllop”

I januari fyller Anders 50 år, men det ska firas för sig. De ska absolut inte slå ihop det med bröllopet.
– Nej, jag älskar sommaren så vi ska absolut ha ett sommarbröllop.
Johanna fyller i:
– Vi ska ha ett bröllop fyllt med mycket glädje. Kanske ett utomhusbröllop, vi får se. Vi ska sätta oss ned och planera nu.
Då är Johanna mer säker på vad hon älskar mest med hos Anders.
– Han är så otroligt romantisk. Han lagar världens bästa mat och är så lyhörd, han läser av saker och har alla sinnen öppna. Sen är Anders så förbaskat rolig. Han har humor och det är viktigt. Jag har aldrig skrattat så mycket i hela mitt liv som nu. Han är Mr All Inclusive!

Sorgen om barn

Johanna har en son från ett tidigare äktenskap. För Anders är det hans älskade hundar som gäller, men att han inte har barn är en sorg.
– Det är tyvärr för sent. Loppet är kört till min otroligt stora sorg. Jag får ju träffa ungdomar genom till exempel ”Idol”, men det är klart att jag har drömt om att köpa den första ryggsäcken och följa med till skolan. Men jag vill inte vara nästan sjuttio år när mitt barn är sexton år och kanske vill spela fotboll och jag inte orkar.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bröllop

Idol