Maria Lundqvists hemliga dröm – om Hollywood

NÖJE

Hon tackade nej till Hollywood-rollen.

Men än är det inte kört för Maria Lundqvist att hoppa på en utlandskarriär.

– I dag hade jag inte tvekat, barnen är större och inte lika beroende av mig som de var då, säger hon.

Det har antytts att Maria Lundqvist, 53, personifierar rollen som ”Shirley Valentine” när den sätts upp på Maximteatern i Stockholm nästa år.

Men egentligen är de inte särkilt lika.

– Jag känner inte igen mig själv i Shirleys resa, däremot förstår jag hur svårt och viktigt det är att göra den. Det handlar om att ge sig själv lite tid, lämna sin gamla roll bakom sig och lyssna in vem man är idag. Som skådespelare har jag fått förverkliga mig och mina tankar och drömmar mycket mer än vad en Shirley-tjej har gjort, säger hon.

Tackade nej till Hollywood

Men Maria Lundqvist har drömmar kvar att förverkliga.

– Det jag inte har gjort är att jag inte har flyttat utomlands och gjort karriär. En producent ville, jag hade till och med manus i handen och många trodde på det. Men då stod jag mitt uppe i fyra ungar. Jag tackade nej till några riktigt bra erbjudanden och det gjorde jag på grund av min familjesituation. Det liv jag levde.

Erbjudandena kom efter att Maria Lundqvist prisats internationellt för huvudrollen i ”Den bästa av mödrar” 2005.

Agenten letar utlandsuppdrag

Men nu när barnen är äldre skulle hon inte tveka om hon fick en ny chans.

– Det skulle vara fruktansvärt roligt. Skulle jag få nånting skulle jag absolut säga ja. Då kunde jag inte det, då hade jag behövt prioritera om i mitt liv i så fall och det ville jag inte. Men i dag hade jag inte tvekat, barnen är större och inte lika beroende av mig som de var då. Men det är inget jag aktivt jobbar på.

Men du har en agent som söker såna möjligheter?

– Ja, min tid är inte över. Jag har hela tiden varit priviligerad som skådespelare, har aldrig stått utan utmaningar. Jag haft fantastiska år med mycket jobb, ibland lite för mycket. Film, tv, krogshower, föreläsningar, i stora ensembler och som nu helt ensam på scenen. Jag har getts möjlighet att ta både stora och små steg hela tiden. För mig blir Shirley Valentine ett av mina allra största.

ARTIKELN HANDLAR OM