”Det här händer bara inte”

NÖJE

Kikki Danielsson överlycklig efter segern

Foto: Scanpix
Lyckliga vinnare Magnus Carlsson och Kikki Danielsson visade att rutin lönar sig. De går direkt till finalen i Globen.

Två schlagerveteraner kammade hem segern i veckans delfinal i schlagerfestivalen.

Kikki Danielsson, som gjorde bejublad comeback.

Och Magnus Carlsson, som var redo att korka upp champagnen.

– Nu kan jag dö lycklig, sa han till aftonbladet.se efter sitt segerframträdande.

Det blev en storartad comeback för schlagerräven Kikki Danielsson. Med den klassiska schlagerlåten ”I dag & i morgon” vann hon tittarnas hjärtan, och tog sig direkt till finalen i Globen den 18 mars.

Kikki Danielsson var överlycklig och omtumlad efter segern, och tycktes ha svårt att ta in att hon faktiskt vunnit:

Krama mamma och pappa

– Underbart. Det står helt still i huvudet, det här händer bara inte, sa hon till Aftonbladets reporter Björn Solfors omedelbart efter segern i kväll.

Raka vägen till Globen blev det även för Magnus Carlsson - även han en veteran i schlagersammanhang. ”Nu kan jag dö lycklig”, konstaterade han i kväll.

Och planerna för hur segerfirandet skulle se ut var glasklara:

– Nu är det partaj som gäller. Skivbolaget ska bjuda på så mycket champagne som bara finns. Och sen ska jag krama mamma och pappa, sa Magnus Carlsson till Aftonbladets reporter på plats.

Niclas Wahlgren och Velvet får båda ett nytt försök att ta sig vidare till finalen i ”Andra chansen”. Något av en överraskning var kanske att förhandstippade Östen med Resten aldrig hade en chans i kvällens delfinal. De försvann redan i första röstningsomgången med sin pigga låt ”Ge mig en kaka till kaffet”.

Mycket bar hud

Konferencier Lena Philipsson var kvällen till ära klädd i lila glitterklänning.

– Den här klänningen har jag valt att kalla för Boforsaffären. Eftersom den innehåller två bomber, sa hon och lockade Karlstadspubliken att skratta.

Flera av kvällens artister bjöd på små ”nakenchocker”: The Elephantz, Sonya, Pablo Cepeda och Velvet visade alla mycket hud.

Mia Carron