Vow - vilket läckert mode

Publicerad:
Uppdaterad:

Glöm modelejon, hunden är trendigast.

Och nu ställs jyckens prylar ut på museum - för en kritisk granskning av sin garderob.

-Hunden ska få vara hund, inte ett objekt för att få uppmärksamhet, säger hundpsykologen Anders Hallgren.

Foto: Anders Wejrot
Yorkshireterriern Manfred visar här upp jackan "Sergent Pepper". Pris 2800 kronor på catwalken i Röhska museet i Göteborg.

På Röhsska museet i Göteborg öppnar i helgen utställningen "Design för husdjur". Mest handlar det om hundprylar. Exklusiva hundprylar.

Halsband med gnistrande stenar, skinnjackor, huvtröjor med Beatlestryck, tuggben med citronsmak och koppel designade av Tio-gruppen.

Vill du ta med vovven ut i naturen? Då finns skärmmössa, ryggsäck och regnkläder. Och givetvis ett eget tält. Men behöver en hund verkligen allt detta?

-Det är den frågan vi vill väcka: Är det rimligt? Det är kanske inte nödvändigt, men det finns, säger Mikael Nanfeldt, utställningsansvarig.

Ann och Björn Gärdsby driver hunddesignföretaget Manfred of Sweden. Döpt efter fyraårige Yorkshire-terriern Manfred, som vant går på cat...förlåt, dogwalken iförd jackan "Sergeant Pepper". Pris: 2800 kronor.

Jacka - för 90000

-Den dyraste jackan vi gjort är värd 90000 kronor. En dam i Panama ville ha en med diamanter, säger Björn Gärdsby.

Anders Hallgren, med mångårig erfarenhet som hundpsykolog, anser att modetrenden inte gått över gränsen. Än.

-Risken är att det går till överdrift och att hunden bara ska förstora människans ego. Hunden är ingen accessoar, utan en kompis, säger han.

Titta på bilderna!

Kanske något för din hund?

Erik Gustafsson

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Mode