Daniella: Jag dödshotas efter min medverkan i ”Farmen”

Trakasseras och mobbas för sitt utseende

avLouise Åström

NÖJE

Farmendeltagaren Daniella Högström har en glugg mellan framtänderna.

Efter sin medverkan får hon ta emot dödshot på grund av sitt utseende.

– Folk skriver ”du borde dö din jävel för du förstör tv:n med dina tänder”, säger hon.

Daniella Högström blev utslagen ur ”Farmen” i söndagens avsnitt efter att ha förlorat en kunskapstävling. Årets säsong består av totalt 51 avsnitt. Söndagens avsnitt var nummer 16.

Enligt Högström blev hon kort efter att programmet börjat sändas utsatt för påhopp i sociala medier. I takt med att hon synts mer i rutan har hatet trappats upp och hon uppger nu att hon får ta emot dödshot på grund av sitt utseende.

– Jag får dödshot för att jag har en glugg mellan framtänderna, säger hon.

Hatet och hoten kommer dels genom sociala medier. Högström uppger också att hon fått hem brev och fått ta emot sms och samtal.

– Folk skriver ”du borde dö din jävel för du förstör tv:n med dina tänder”, att ”alla med glugg är missfoster”, och att ”så fort du öppnar din käft är det bara fult, jag fattar inte att produktionen tagit med en sån som dig”. Det är såna jäkla påhopp.

”Mår jävligt dåligt”

Högström är förvånad över reaktionerna och påpekar att hon anser att ”Farmen” är ett familjeprogram som inte borde generera denna typ av kritik.

– Jag var inte beredd. Det är liksom inte ”Paradise hotel”. Jag tycker att det är så tråkigt att folk ska kommentera hur man ser ut. Man mår ju jävligt dåligt. Det blir att man tänker på om man verkligen vill le.

Hon stöttas nu av både vänner och familj och är tydlig med att hon inte kommer att låta sig nedslås av hatet och hoten.

För fyra dagar sedan la hon upp ett inlägg på Instagram där hon berättade att hon fått ta emot mycket hat. Där skrev hon att ”det är ni som hatar det är fel på”. Efter det uppger hon att flera privatpersoner har hört av sig och berättat om sina egna upplevelser av hatkommentarer.

– Många skriver att de har samma problem i skolan. Jag var också mobbad i skolan. Men man ska vara stolt. Det är fint och personligt att ha glugg. Man ska fan stå upp för sig själv. Jag kommer alltid stå upp för alla som har glugg.

TV4: ”Rekommenderar polisanmälan”

Enligt Högström har hon inte berättat för produktionen om varken hatet eller dödshoten. Hon kritiserar däremot TV4 för att de inte kontaktat henne efter att hon publicerat sitt inlägg på Instagram där hon skriver om hatet.

– Utan oss deltagare hade de inte fått något program. Det är inte så svårt att ta upp telefonen och höra av sig. Det känns som att vi bara är spelpjäser. Det hade varit fint om någon hört av sig och frågat hur det är och om någon kan göra något.

På TV4 uppger man att man inte var medveten om situationen.

– De är såklart jättetråkigt att höra att Daniella blivit utsatt för detta. Vi rekommenderar alla deltagare att polisanmäla om de får ta emot hot. Nu när vi vet om det ska vi såklart ta kontakt med henne och se om vi kan hjälpa till, säger Anders Edholm, pressansvarig för programmet.

Här är alla vinnare av ”Farmen” – känner du igen dem? 00:34
ARTIKELN HANDLAR OM

Farmen

TV4