Läckberg: ”Jag har gråtit hela eftermiddagen”

Höll tal om pappa Jens som dog i cancer

avLouise Åström

Publicerad:
Uppdaterad:

Camilla Läckberg kämpade mot tårarna på scenen under ”Tillsammans mot cancer”.

Där valde hon att hålla ett tal till sin pappa Jens Läckberg som dog i cancer 1993.

– Jag älskar dig pappa. Tack för allt du givit mig. Ditt bullriga skratt ekat fortfarande glasklart i mitt minne, sa hon från scenen.

Camilla Läckbergs pappa Jens Läckberg dog i levercancer 1993. Under TV4-galan ”Tillsammans mot cancer” valde hon därför att hålla ett tal tillägnat sin pappa.

– Han var min stora hjälte, sa hon från scenen.

I talet berättade hon om att hennes pappa gärna skröt om att han var kusin med Ingo och att han gärna stod vid spisen medan han nynnade.

– Pappa var tjock och bullrig. Lätt till skratt och omtyckt. Alltid festens mittpunkt. Älskad av alla trots att han aldrig var rädd att säga sin åsikt. Han väjde alltid en fight. Stod alltid på de svagas sida. Men en strid kunde han inte vinna. Den mot cancern.

”Tack för allt”

Jens dog hemma, omgiven av sin familj.

– Vi var alla där för hans sista andetag. Jag sörjer allt han inte fick uppleva. Mina barn och att jag fått förmågan att lyckas inom ett yrke som var det finaste han visste. Jag vet att han är stolt. Jag vet att han ler från sin himmel idag. Jag älskar dig pappa. Tack för allt du givit mig. Ditt bullriga skratt ekat fortfarande glasklart i mitt minne.

”Gråtit hela eftermiddagen”

På röda mattan innan galan berättade hon för Nöjesbladet att hon fällt många tårar innan det var dags.

– Jag har gråtit hela eftermiddagen på alla repetitionerna. Jag hoppas att jag klarar mig igenom det.

Hon beskriver hur det var självklart för henne att hålla tal om pappa Jens. För att förbereda sig har hon läst talet många gånger.

– Det går inte att göra annat än att bara ställa sig och försöka genomföra det. Jag har försökt läsa det för mig själv så många gånger så att orden nästan ska tappa sin mening. Men det funkar inte. Så jag får försöka hålla ihop. Mina systrar lyssnar, min mamma och mina barn. Så jag får tänka på dem.

Läckbergs man sedan 2017, Simon Sköld berättade att han märkt att hon varit nervös men att han försökt stötta henne.

– Jag har fått en klapp på axeln, en puss och ett ”det här klarar du”.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Cancer

TV4