Nöje

Skådespelaren Robin Williams död

Av: 

Björn Barr

NÖJE

Oscarsvinnaren ska ha tagit sitt liv – blev 63 år gammal

Oscarbelönade skådespelaren och komikern Robin Williams har dött.

Enligt uppgifter från amerikansk polis ska han ha tagit sitt liv.

Han blev 63 år gammal.

För elva dagar sedan la skådespelaren ut en svartvit bild på Twitter och Instagram föreställande sig själv och hans dotter Zelda Rae.
För elva dagar sedan la skådespelaren ut en svartvit bild på Twitter och Instagram föreställande sig själv och hans dotter Zelda Rae.

Den Oscarsbelönade amerikanske skådespelaren och komikern Robin Williams har dött. Flera amerikanska medier rapporterar att den 63-årige skådespelaren har hittats avliden i sitt hem i Kalifornien. Enligt samma amerikanska medier – och ett pressutskick från den lokala polisen – ska Robin Williams ha tagit sitt eget liv.

Dog av kvävning

I pressmeddelandet från polisen i Marin County ska man ha mottagit ett larmsamtal om att Robin Williams hittats medvetslös klockan 11.55 lokal tid. När man kom till hans lägenhet i Tiburon, Kalifornien andades han inte längre.

I nuläget gör polisens rättsläkare bedömningen att Robin Williams dog av kvävning till följd av ett självmord. Den slutgiltiga obduktionsrapporten är dock inte färdig än.

”Mitt hjärta är krossat”

I ett pressmeddelande från hans fru Susan Schneider skriver hon att familjen är i djup sorg efter dödsbeskedet:

”Den här morgonen förlorade jag min man och min bästa vän. Samtidigt har världen förlorat en av sina mest älskade konstnärer och människor. Mitt hjärta är krossat.”

”Vi hoppas också på att människor inte kommer fokusera på hans död, utan på de oräkneliga tillfällen av glädje och skratt som han gav till miljoner människor”, fortsätter hon.

Led av depression

Robin Williams har tidigare berättat i flera intervjuer att han har varit beroende av både kokain och alkohol. Så sent som i juli i år lade skådespelaren in sig själv på en alkoholklinik. Skådespelaren har också haft problem med hjärtat, något som han opererades för 2009.

Robin Williams agent Mara Buxbaum skriver i ett pressmeddelande att skådespelaren har kämpat mot en svår depression den senaste tiden.

”Det är en tragisk och plötslig förlust”, skriver hon.

Även USA:s president Barack Obama kommenterade under natten Williams dödsfall i ett pressmeddelande:

”Han kom in i våra liv som en utomjording – men kom i slutändan att beröra varje del av den mänskliga själen. Han fick oss att skratta. Han fick oss att gråta. Obamafamiljen sänder sina kondoleanser till Robins familj, hans vänner och alla som hittat sin röst och sin rytm tack vare Robin Williams.”

Sista bilden på dottern

Den 31 juli publicerade Robin Williams sin sista bild på Twitter och Instagram. Den svartvita bilden föreställer honom med dottern Zelda Rae Williams i knät under sent 1980-tal. Under bilden har han skrivit följande kommentar:

"#tbt och grattis till fröken Zelda Rae Williams! Ett kvarts sekel gammal i dag men alltid min lilla tjej. Grattis, älskar dig!"

Robin Williams lämnar efter sig frun Susan Schneider och barnen Zachary Pym, 31, Zelda Rae, 25, och Cody Alan, 22.

”Jag älskar dig. Jag saknar dig. Jag ska försöka att fortsätta titta upp”, skriver Zelda Williams på mikrobloggen Twitter tillsammans med ett citat av franske författaren Antoine de Saint-Exupéry.

Under sin långa karriär har han bland annat synts i filmer som ”Good morning, Vietnam”, ”Döda poeters sällskap” och ”Will Hunting”. För den senare filmen belönades han med en Oscar för bästa manliga biroll.

ANNONS

Fynda produkter från IDUN Minerals! Just nu 20% rabatt på populär makeup, hudvård och hårvård.

Extern länk från Apohem

Köp här!

Publisert: