Christian Falk begravdes i dag

NÖJE

Vänner och familj samlades i Katarina kyrka i Stockholm

1 av 40 | Foto: Robyn med pojkvännen Max Vitali.

Sveriges musikelit tog farväl av Christian Falk.

Tårar föll när musikerns dotter talade till sin pappa.

– Han sa att han inte längre kände sig ensam, sa Vanessa Falk i kyrkan.

”Pappa har alltid sagt att han inte har någon familj”.

Så inledde Vanessa Falk, 28, sitt tal på Christian Falks begravning.

Några av Sveriges mest kända musiker samlades i Katarina kyrka i Stockholm i går för att ta farväl av den högt hyllade musikern.

Bland annat Robyn, Timbuktu, Titiyo, Petter och Kleerup som producerat musik tillsammans med Christian Falk, var närvarande. Även Joakim Thåström och de andra bandmedlemmarna från Imperiet, där Falk var basist, fanns på plats i kyrkan som snabbt fylldes till brädden av vänner, familj och kollegor.

”Har känt sig övergiven”

Ceremonin präglades också starkt av musik, men för talet stod artisten Vanessa Falk. Tillsammans med Sahara Widoff, 35, mamma till Christian Falks yngsta dotter, pratade hon för första gången om pappans ensamhetskänslor och sjukdomstid.

– Han har känt sig övergiven. När pappa blev sjuk sa de åt mig att inte slita ut mig på sjukhuset, men jag ville vara där för honom för att visa att han inte var ensam, sa Vanessa Falk i sitt tal.

”Kände sig inte ensam längre”

Mot slutet blev Christian Falk mottaglig för stödet och kärleken från de närmaste, berättade hon och kämpade mot tårarna.

– I ett av våra sista samtal sa han att han inte längre kände sig ensam. Tillslut blev pappa mottaglig för att han hade en familj och att han var älskad, sa Vanessa Falk.

Christian Falk diagnostiserades med cancer i bukspottskörteln i vintras, och avled den 24 juli, två dagar innan hans sommarprat sändes i ”Sommar i P1”.

”Han hann få all kärlek”

I programmet berättar den avlidne musikern om den långa musikkarriären, de frånvarande föräldrarna, tragedin med sonens självmord och sjukdomen.

– För er som hörde hans sommarprat och oroar er för att han inte har fått all den kärlek han haft omkring sig vill jag vara säga att ni inte behöver oroa er. Han hann få all den kärlek han behövde. Innan, avslutade Vanessa Falk sitt tal.

Ceremonin avslutades med att begravningsgästerna tog farväl av Christian Falk till tonerna av låten ”7 seconds”, som han har varit med och producerat.

I sitt sommarprat berättar Christian Falk att han trots det aldrig fått någon kredd för arbetet med hitlåten.

– Jag har fortfarande inte sett ett enda exemplar med mitt namn på skivan, sa han i ”Sommar i P1”.

Christian Falk blev 52 år gammal.