Nöje

Han gick från 120 kg – till ninja i tv

Av: 

Rebecka Ljung

NÖJE

Mohammed rasade i vikt: ”Surrealistiskt”

Superbanorna i ”Ninja Warrior” kan kännas skrämmande.

Men Mohammed Media hade redan övervunnit ett tungt privat hinder – övervikten.

– Om man verkligen bestämmer sig och gör det ordentligt så är det simpelt.

– Min självbild var helt vrickad. Jag fick en bok med bilder av min syster och det var som en smäll på käften att se hur jag såg ut. Jag var tvungen att göra något åt det.

Försäljningschefen Mohammed Media från Göteborg bestämde sig för att göra sig av med övervikten. Han drog ner på vad han beskriver som ”otroligt mycket” mat, och satte sig själv i hårdträning på gym.

I mål på 6 månader

Efter ett halvår hade Media nått sitt mål och gått från 120 till 90 kilo.

– I början ville jag bara få ner vikten så mycket som möjligt till sommaren, men med tiden har det blivit mer seriöst. Om man verkligen bestämmer sig och gör det ordentligt så är det simpelt att komma i gång med träningen, säger han.

Han fortsatte med träningen, tappade fler kilon och blev vältränad. Han hade inga tankar på tävlingsprogram som ”Ninja Warrior” när en kollega tipsade honom efter ytterligare ett halvår.

”Sämst av flera hundra”

Mohammed Media fick komma på uttagning, och den extrema hinderbanan blev en skakig upplevelse för gymkillen bland avancerade atleter.

– Det var surrealistiskt. Det svåra är att man inte får testa banan eller ens ta på materialet innan. Man får bara en chans. Den tredje grenen jag körde på i uttagningen, ett rep med en viktväst, gick katastrofalt. Jag tror jag fick sämst resultat av flera hundra.

Vill tävla igen

Men Kanal 5 gillade Medias historia och lät honom ändå tävla i riktiga ”Ninja Warrior”, där det gick betydligt bättre än han hade förväntat sig. 

Vill du ställa upp igen?

– Oja! Kör de nästa år ska jag ligga i ordentlig hårdträning. Nu vet jag vad jag behöver träna på, säger Mohammed Media.

ANNONS EXTERN LÄNK

Vita tänder i sommar? Köp tandblekning här – resultat på 30 minuter

Dentway

Publisert: