Rickard Olsson-Essé

Rickard Olsson gick i terapi efter SVT-avhoppet

”Vem vet mest”-programledaren talar ut i ”Fördomspodden”

Av: 

Mathilde Albinsson

NÖJE

Rickard Olsson lämnade SVT vid årsskiftet.

Nu berättar programledaren att han gått i terapi efter en turbulent tid på kanalen.

– Det var efter 2017 som jag mådde svindåligt och undrade vem jag kan lita på och vem jag är, säger Olsson i ”Fördomspodden.

Rickard Olsson, 51, tog ett syrligt avsked från SVT på Instagram i våras. Med en bild på en gravsten med orden ”Det här var egentligen mot min vilja” sa programledaren hejdå till sin tidigare arbetsgivare i samband med att sista avsnittet av ”Vem vet mest” sändes.

Arbetsåret 2017 var tufft. I ”Fördomspodden” med Emil Persson avslöjar Rickard Olsson att han började gå i terapi efter den turbulenta perioden.

– Nu har jag börjat gå i terapi sedan nyår, just på grund av Vasaloppet och hela det arbetsår jag hade 2017.

När Rickard Olsson petades som åkande reporter på ”Vasaloppet” gick luften ur honom. Senare meddelade SVT att långköraren ”Vem vet mest” skulle göras om – och Rickard Olsson valde att hoppa av som programledare. Istället gjorde han comeback i TV4 som programledare för ”Bingolotto”.

”Mådde svindåligt”

– Det var efter 2017 som jag mådde svindåligt och undrade vem jag kan lita på och vem jag är och varför jag går igång så hårt på framförallt på auktoriteter som inte kan motivera sin auktoritet, säger han i podcasten och fortsätter:

– Om man inte respekterar en auktoritet så går jag igång så hårt på det. Det är ett hyckleri. Jag vet inte vad det är för knappar, men när jag upptäcker hyckleri så blir jag helt galen.

SVT har varit välbekant med Rickard Olsson besvikelse över att bli petad som skidåkande reporter i Vasaloppet samt omgörningen av ”Vem vet mest”.

– Han har uttryckt det både till oss och publikt. Det har han inte gjort någon hemlighet av, har Christina Hill, programchef för SVT Göteborg, tidigare sagt.

Rickard Olsson ger sin syn på kanalchefer och auktoriteter på arbetsplatser i ”Fördomspodden”.

Gick över till TV4

– Jag tycker att jag är uppriktig, men man blir ju aldrig bemött. Man pratar som man står ensam i blå hallen och deklamerar. Det är ingen som hör. Det är fruktansvärt. Det har väl någonting med ett barn som ingen lyssnar på, tror jag.

Efter tio års frånvaro gjorde Rickard Olsson comeback som programledare för ”Bingolotto” i somras. Han ledde programmet mellan 2005 och 2008.

– Jag tog helt enkelt jobbet för att det var det bästa erbjudandet jag hade. Och det är klart som fan man vill dansa med någon som bjuder upp, har Rickard Olsson tidigare sagt.

Nöjesbladet har sökt Rickard Olsson.

ANNONS

Ellos erbjuder upp till 30% rabatt på flera välkända varumärken

Extern länk från Ellos SE

Shoppa här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Rickard Olsson: ”Mådde svindåligt”

ÄMNEN I ARTIKELN

Rickard Olsson-Essé