Ann-Louise Hanson om Lill-Babs begravning: Järvsö betydde så otroligt mycket

Av: Jakob Meijer

Publicerad:
Uppdaterad:

Barbro ”Lill-Babs” Svensson kommer att begravas i sin hembygd Järvsö.

För nära vännen Ann-Louise Hanson fanns det inget annat alternativ

– Det är en självklarhet att det är Järvsö som hon ska ha sin sista vila, säger hon. 

På lördagen meddelade Barbro ”Lill–Babs” Svensson familj att den folkkära artistens begravning kommer att hållas den 28 maj i Järvsö i Hälsingland.

Nära vännen och kollegan Ann-Louise Hanson, som kände Lill-Babs i närmare 60 år, tycker det är en självklarhet att begravningen hålls just där.

– Det kände jag väl på mig, att det faktiskt skulle bli så. Järvsö betydde så oerhört mycket för Barbro, och Barbro betydde väldigt mycket för Järvsöborna. De har verkligen ställt upp för henne under alla år. Det är helt självklart att det skulle bli Järvsö. För mig fanns det inget annat alternativ, säger Ann-Louise Hanson.

Ann-Louise Hanson.
Foto: Simon Eliasson
Ann-Louise Hanson.

”Hon var allas Barbro”

Lill-Babs bodde större delen av sitt vuxna liv i Stockholm. Men relationen till hembygden förblev stark. Det var till Järvsö hon alltid återvände och det var där hon hade sin caffär, ett café med en utställning om artistens karriär.

Ann-Louise Hanson har åtskilliga minnen från alla sin besök hos vännen i Järvsö.

– Alla minnen med Barbro är roliga, vi hade väldigt skojigt där. Vi hade kräftskiva i Järvsö för många år sen när vi var ute med Diggiloo. Hon bjuder alltid hem till sig när folk kommer till byn. Jag har sovit över där så många gånger. Det är alltid roligt och mysigt, och har alltid varit, säger hon.

Ann-Louise Hanson kan inte nog påpeka Barbros betydelse för Järvsöborna.

– Jag vet känslan där uppe. Hon var allas Barbro.

Barbro Svensson föddes den 9 mars 1938 i Järvsö.

Hon blev 80 år.

Publicerad:

LÄS VIDARE