Tommy Nilsson om sorgen efter Lill-Babs: ”En berg-och-dalbana”

I sommar drar Tommy Nilsson och Diggiloo ut på vägarna igen.

Och för artisten blir årets turné extra speciell då man kommer att hedra de artister som gått bort under året – däribland Barbro ”Lill-Babs” Svensson.

– Det är en berg-och-dalbana, säger han om den senaste tiden.

För andra året i rad åker Tommy Nilsson land och rike runt med Diggiloo. Och det ser ut att bli en turné med mycket känslor. I år kommer man hedra Jerry Williams och Barbro ”Lill-Babs” Svensson.

För Tommy Nilsson är det en självklarhet.

– Barbro stod ju mig nära. Samtidigt knallar man på en knivsegg där. Om jag ska hedra Barbro ska jag göra det för jag blir glad när jag tänker på henne. Det gäller att göra det på ett sätt så det blir ödmjukt och fint.

Tommy Nilsson: En lång process

Det var den 3 april som Lill-Babs gick bort efter en kort tids sjukdom. Tommy Nilsson, som har barn tillsammans med Lill-Babs dotter Malin Berghagen, beskriver de senaste veckorna som en berg-och-dalbana.

– Det är klart det är lite märkligt. Jag är inte längre mitt i familjen, är mer i periferin. Jag har barn, och hon är deras mormor. Det går upp och ner. Det är en berg-och-dalbana, säger han och fortsätter:

– Hon var ju en så stor och omtyckt person. Det har varit väldigt mycket, vilket gör att för barn och barnbarn blir det en lång process innan man själv får börja sörja, när det är så medialt stort. Samtidigt är alla väldigt stolta över hennes gärning och vem hon var. Det är hemskt det som hänt, men också fint att se alla hyllningar och hurrarop över Barbros karriär.

Tommy Nilsson berättar att man i årets turné även kommer att hylla Tim ”Avicii” Bergling, som dog i fredags, 28 år gammal.

– Det är många den senaste tiden som bara försvann. Det är klart man vill hylla och hedra dem.

Publisert:

LÄS VIDARE