Alida Morberg: Pappa har aldrig hjälpt mig med jobb

Nästan hela familjen är skådespelare.

Nu tar Alida Morberg, 33, ett kliv upp i branschen och gör rollen som Isabelle i ”Svartjön 2”.

– Jag har aldrig fått hjälp av pappa när det gäller jobb, säger hon.

Medan pappa Per Morberg är en av Sveriges mest kända skådespelare, är lillasyster Astrid Morberg aktuell i nya filmen ”Calina”. Storasyster Liza Morberg är regissör.

I höst gör Alida Morberg rollen som Isabelle i ”Svartsjön 2” på TV3. Hon har tidigare synts i kriminaldraman som ”Maria Wern” och ”Beck”.

Intresset för skådespeleriet har funnits sedan barnsben.

– Jag har varit i den här miljön sedan jag var liten och känner mig väldigt trygg i den. Jag var med pappa på teatern och har gjort egna uppsättningar i skolan. Sedan har jag tvekat många gånger, för det är en ganska jobbig bransch och jag är nog ganska känslig, säger hon.

”Aldrig fått hjälp av pappa”

Har du fått några råd hemifrån?

– Jag har aldrig fått hjälp av pappa när det gäller jobb, utan fått klara mig helt själv. Jag tror snarare att det kan vara så att man blir synad lite mer för att man har en pappa som håller på med skådespeleri. Däremot har jag kunnat prata med honom eftersom han har mycket erfarenhet. Men mina föräldrar har aldrig lagt någon värdering i vad vi gör, de har velat att vi ska göra det vi vill.

I dag lever Alida Morberg tillsammans med pojkvännen och skådespelaren Bill Skarsgård, som gjort succé i Hollywood med skräckfilmen ”Det”. Den relationen håller hon gärna privat.

– Jag stöttar honom i allt och är jättestolt, men jag är jag och han är han. Det känns viktigt att det här är min grej och att man lägger fokus på det, säger hon.

”Har haft lite otur”

Trots att Alida Morberg har flera roller i bagaget har det stora genombrottet lyst med sin frånvaro. När hon fick erbjudandet om att provspela för rollen i ”Svartsjön 2” var hon i Los Angeles och hade tagit en paus från skådespelarkarriären.

– Jag har haft lite otur, jag har provfilmat och fått några huvudroller bland annat, men sedan har det varit olika saker som har gjort att projekten inte blivit av. Så det var så himla kul att “Svartsjön” blev av, det är ett svinbra gäng och en rolig karaktär.

Nu hoppas hon att karriären ska fortsätta rulla på.

– Jag ser fram emot att få skildra fler starka roller i framtiden och få visa vad jag går för, säger hon.

”Svartsjön 2” sänds på TV3 och Viaplay i höst.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN