Han vinner ”Stjärnornas stjärna”

Det stod mellan Ola Salo och Casper Janebrink.

Efter en jämn sångkamp korades till slut Casper Janebrink till ”Stjärnornas stjärna” med 57 procent av rösterna.

– Äntligen är den här fantastiska resan slut, säger artisten efteråt.

Ola Salo och Casper Janebrink utmanades i tre olika moment i finalen av ”Stjärnornas stjärna”. De tolkade varandras genombrottslåtar, sjöng expertens val samt framförde sin egen drömlåt.

Genom hela säsongen har de dessutom sjungit allt från latin till opera. Och den som gjort det bäst är Casper Janebrink, enligt tittarna. Det blev till slut han som koras till Sveriges största artiststjärna.

”Äntligen!”

– Hade inte en chansning på att jag ens skulle komma till final, så vinner man. Tack publiken och alla som röstade!, säger Casper Janebrink från scenen.

Han vann med 57 procent av rösterna. Casper Janebrink drar en lättnadens suck, när Nöjesbladet når honom på telefon.

– Äntligen är den här fantastiska resan slut! Det har varit kämpigt med mycket roliga utmaningar, som gjort att man har växt i den här rollen och känt att man klättrat en liten pinne för varje program som man fått chansen att vara med i. Och så står man i final med Ola Salo, som är en fantastisk artist, det är väldigt hedrande.

I åtta veckor har han jobbat hårt med att bemästra olika musikgenrer, lära sig texter, kameravinklar, koreografi och sångteknik.

Familjelivet har blivit lidande

– Jag hade väl en känsla av att det kommer bli jävligt mycket jobb med ”Stjärnornas stjärna” – varje dag. Man har fått repa i duschen. Man har repat i köket, i vardagsrummet. Frugan och dottern har behövt säga ”nej, men nu får du la ge dig”, när jag står ute på altanen och övar. ”Gå in med dig och stäng dörren, så inte grannarna ser dig”, återberättar Casper med ett skratt och fortsätter:

– Jag tror nog att de tycker det är jätteskönt att det är över. Det har självklart varit en jätterolig resa för mig, men en tuff resa för min familj. Jag har inte kunnat vara där och backa upp dem som jag brukar, hjälpa barnen och skjutsa till dans- och handbollsträningar och hjälpa frugan hemma.

Vad betyder vinsten för dig?

– Att stå som första vinnare är ju jätteroligt. Det är en merit! Det är också ett sätt för mig och Arvingarna att visa att vi inte bara är ett dansband, utan ett band som kan göra mycket mer. Jag tror att publiken där hemma gillar programidén, så jag hoppas att det kan bli en följetong framöver.

Hur firar du?

– Nu är det efterfest med alla artister som vill, dansare och alla som jobbat med programmet. Vi ska umgås ikväll, ta en öl och bara njuta. Sedan åker jag hem och ska vara med familjen i lugn och ro. Det ska bli underbart.

Ola Salo: ”Casper känns ostoppbar”

När Nöjesbladet når Ola Salo är efterfesten i full gång. Champagnekorkar smällar runt omkring honom. Artisten känner sig nöjd över sin insats och att ha tagit sig hela vägen till final. Att det skulle bli Casper som gick segrande ur fajten hade han redan på känn.

– Det känns verkligen helt okej. Givetvis hade det varit roligt att vinna, men jag har varit ganska säker på att det skulle bli Casper. Jag har känt den tendensen mot slutet. Casper känns ganska ostoppbar med sin oemotståndliga jordnära charm och fenomenala sångröst, säger han och fortsätter:

– Klippen kommer alltid finnas kvar och att jag fick göra alla dessa nummer med all den uppbackningen, från musik till ljussättning, känns som en vinst i sig.

Publisert:

LÄS VIDARE