Så fixar du wow-kroppen

NÖJE

Heidi Klum: Jag älskar inte att träna, men det är nödvändigt för mitt jobb

Foto: Supermodellen och fyrabarnsmamman Heidi Klum, 36, tränar främst för att det krävs i hennes jobb.

Tar du din 20 år starka kropp för given? Eller har du passerat 30 och plötsligt insett att din kropp inte längre riktigt ser ut som förut?

Lugn, det är inte försent att göra upp med dåliga vanor – se till att vara snyggast på stranden 2010.

Sofis mode visar hur.

Att ta beslutet att lägga om sin kost och börja träna är oftast den trixigaste biten. När du väl har bestämt dig, är resten bara en nedförsbacke!

Så snart du passerat den första tröskeln och kommit igång med din träning, låter resultaten inte vänta på sig.

– Jag älskar inte att träna, säger supermodellen och fyrabarnsmamman Heidi Klum, 36.

– Men jag vet att det är bra för mig och det är nödvändigt för mitt jobb. Och efteråt känner jag mig alltid glad och full av energi.

Förutom att du får ny kraft och ett stärkt immunförsvar, minskar ett sundare liv riskerna att drabbas av sjukdomar som stroke och diabetes när du blir äldre.

På köpet känner du dig extra snygg i din nyinköpta bikini.

Stjärnorna inspirerar

Inspirerade av tre kända kvinnor och deras personliga tränare, har vi tagit fram en snabbguide med enkla tips som förhoppningsvis hjälper dig att hitta din egen wow-kropp.

Och vi vet, det går inte direkt att jämföra rakt av. Hollywood-stjärnorna har privata kockar som lagar nyttig mat och personliga tränare som piskar på och ser till att det är omöjligt att smygfuska när träningen blir för tung. Vi vet också att det kan kännas hopplöst att hitta tiden och lusten att träna och laga sunda måltider – oavsett om du är i 20- eller 40-årsåldern.

Men kom ihåg att det aldrig är försent att börja om. Misslyckas du med dina goda föresatser – gör ett nytt försök. Igen. Och igen. Och igen.

Beach 2010 – here we come.

ARTIKELN HANDLAR OM

Mode