Charlotte Perrelli

Perrelli sjuk – hoppar av musikal i Malmö

Sjukskriven fram till mars

Av: 

Torbjörn Ek

Stina Dahlgren

NÖJE

Charlotte Perrelli tvingas hoppa av musikalen ”Pippin”.

Sångerskan har drabbats av allvarliga röstproblem.

– Jag har polyper på bägge stämbanden, säger hon.

Charlotte Perrelli, 43, tvingas ställa in sin medverkan i musikalen ”Pippin” på Malmö Opera.

Föreställningen skulle ha haft premiär den 27 januari och visats fram till april, men nu får övriga skådespelare klara sig utan Perrelli, som varit det största affischnamnet när föreställningen marknadsförts.

Sångerskan har fått allvarliga problem med rösten och kan därför inte genomföra sin roll. I stället måste hon vila och gå på rehabilitering.

– Jag har fått polyper på stämbanden, som knutar. Jag går hos en sångpedagog flera gånger i veckan och gör gymnastik med rösten, säger hon.

Konstant hes

Perrelli berättar att hon inte har totalt röstförbud, men måste vara försiktig.

– Jag kan inte utsätta rösten för den pressen jag normalt kan. Jag måste jobba med rösten för att bli frisk och för att knutarna ska försvinna, men jag kan inte sjunga varje dag.

Allt började i somras när Perrelli först blev hes. Hon trodde att hon hade råkat ut för en förkylning, men när hesheten vägrade försvinna uppsökte hon läkare.

– Jag gick dit och kollade och då visade det sig att det är för att jag har polyper på bägge stämbanden. De ligger och skaver så tonen blir inte ren, jag blir konstant hes, säger hon.

Sjukskriven till mars

För att bli frisk så fort som möjligt är ett av knepen att blåsa i ett glasrör. Nu hoppas sångerskan att bli frisk inom några månader.

– Jag är sjukskriven fram till mitten av mars och jag måste ta det försiktigt. Sen hoppas jag att jag kan vara i form igen, men vi får se, säger Perrelli.

Hon kommer nu att ersättas av musikalartisten Åsa Fång, 47, som tidigare setts i bland annat ”Billy Elliot” och ”Kinky boots”. Hon skulle ursprungligen ha spelat en annan roll i föreställningen, men kliver nu in i rollen som Pippins älskade Katarina, som skulle ha spelats av Charlotte Perelli.

ANNONS

Just nu upp till 70% rabatt! Flyttrea på mode, inredning, skönhet och barnkläder.

Extern länk från Åhléns

Shoppa här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Charlotte Perrelli

ÄMNEN I ARTIKELN

Charlotte Perrelli

Malmö Opera

Musikal