Publicerad:
Uppdaterad:

Stjärnans hyllning till Trump – kom som mur på Grammygalan

Av: Matilda Aprea Malmqvist

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 4 | Foto: Jordan Strauss/Invision/AP
Villas klänning på Grammygalan har rört upp känslor.

Den amerikanska sångerskan Joy Villa dök upp i form av ett politiskt budskap på Grammygalan - i en klänning med tegelstenar och taggtråd i håret hyllade hon Donald Trumps murförslag.

Den amerikanska sångaren och låtskrivaren Joy Villa såg sin chans att göra ett politiskt uttalande och röra upp känslor på Grammygalan.

Joy Villa kom iklädd en vit klänning med konturer av tegelstenar som skulle symbolisera muren. I håret lät hon taggtråd sticka ut och i handen bar hon en handväska med president Donald Trumps slagord ”Make America Great Again”– för att stödja hans förslag till gränsmuren mellan Mexiko och USA.

– Jag tror på bygget av muren för att stödja våra södra gränder. Inte för att hålla människor utanför, utan för att skydda medborgarna i vårt land. Jag är delvis latinamerikansk, svart och jag tror på det presidenten säger. Detta är för mig en representation av det, sa 27-åriga Joy Villa till Los Angeles Times på Grammygalans röda matta under söndagskvällen.

Upprörde många på sociala medier

Muren har varit illa omtyckt av många amerikaner och Joy Villas val av kläder väckte många upprörda känslor på sociala medier.

Designern av klänningen, Desi Designs Couture, har nu tagit avstånd från det politiska anförandet och menar att klänningen inte reflekterar företagets politiska åsikter utan får stå för Joy Villa.

Men detta är inte första gången som Joy Villa är i farten med sina politiska budskap på Grammygalan. 2017 dök hon upp i en blå klänning med texten ”Make America Great Again”. Förra året bar hon en vit klänning med ett foster på och på hennes handväska stod det ”Välj liv”, för att visa sitt motstånd mot abort.

PODD: Striden om aborträtten

Podcasten Aftonbladet Daily diskuterar Alabamas abortlagar och den globala striden om aborträtten.

Lyssna  iTunes (iPhone)  Acast  Spotify

Lyssna på podden genom att
⬇️ klicka på PLAY-knappen

Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad: