Därför teg Agneta Sjödin om Oldsberg i ”Bingolotto”

”Kan förstå om folk reagerar”

avMathilde Albinsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Agneta Sjödin gjorde ”Bingolotto”-comeback på söndagen.

Kvällen innehöll miljonvinst på färgfemman och luciatåg – men Ingvar Oldsberg nämndes aldrig i programmet.

– Jag kan förstå om folk reagerar på det, säger Agneta Sjödin till Nöjesbladet.

1 av 3 | Foto: Johan Carlén / Folkspel
Agneta Sjödin.

Agneta Sjödin, 50, gjorde nypremiär som programledare för ”Bingolotto” på söndagskvällen.

– Det blev ett jättefint program, tycker jag, och det var väldigt trevligt. Det flöt på bra, vi hade en miljon i färgfemman också, så det var en fin andra advent, säger hon till Nöjesbladet strax efter programmets slut.

Hon ersätter Ingvar Oldsberg, som plockats bort från programmet. På fredagen kom beskedet från TV4 och Folkspel att Ingvar Oldsberg sparkas från ”Bingolotto”. Till grund för beslutet ligger en intern utredning som visat på allvarliga arbetsmiljöproblem i tv-produktionen.

Men att Ingvar Oldsberg fått sparken nämndes aldrig i programmet.

– Det fanns önskemål om att bara köra på som vanligt och jag får ju rätta mig efter det. Jag hoppar ju bara in i det här. Men jag kan förstå om folk reagerar på det. Jag hade den tanken också, om vi skulle det, men jag rättar mig efter de önskemål som finns, säger Agneta Sjödin.

TV4: ”Rätt beslut”

TV4 förklarar beslutet:

– Vi har kommunicerat det här så mycket och så tydligt i fredags och det har dessutom stått i alla tidningar, så vi tänkte att vi skulle låta Agneta göra ett eget program och gå på det spåret i stället, säger Gustav Carlsson, exekutiv producent för "Bingolotto" på TV4, och utvecklar:

– Vi tycker att det är rätt beslut. Det finns säkert andra som tycker annorlunda och det har jag respekt för, men vi tyckte att det här var bästa sättet.

Agneta Sjödin, som kliver in i programmet efter ett par turbulenta dagar, menar att det var en självklarhet att tacka ja till att leda de två sista ”Bingolotto”-programmen innan jul- och nyårshelgerna.

– Jag har försökt att inte gå in i det där så mycket. Det har ju inte med mig och göra. Jag har jobbat på TV4 i 27 år, så om de ber mig att rycka in och hjälpa till i en situation så gör jag ju det som anställd, säger hon och fortsätter:

Får beröm av Oldsberg

– Jag ville förmedla ett varmt och hjärtligt program mitt i all storm. Det är väl många som tycker det känns märkligt kanske, men jag vill bara göra det bästa och det jag kan. Och det var jättetrevligt. Jag ser redan fram emot nästa söndag.

Ingvar Oldsberg själv ger henne gott betyg.

– Agneta Sjödin gör det jättebra, så bara plus på Agneta Sjödin.

Hon leder även ”Bingolotto” nästa söndag, men kommer tillbaka på nyårsspecialen som gäst hos Lotta Engberg.

– Det ser jag jättemycket fram emot, säger Agneta Sjödin.

Lotta Engberg leder även julens uppesittarkväll.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Bingolotto

TV4