Källor: Aretha Franklin är allvarligt sjuk

Souldrottningen Aretha Franklin är svårt sjuk och tar nu farväl av sina nära och kära, det skriver flera medier.

Stjärnan har länge varit sjuk i cancer och befinner sig nu i sin hemstad Detroit tillsammans med familjen, enligt nöjessajten Showbiz 411.

Senare på måndagskvällen skriver TMZ att läkarna informerat hennes familj att hon kommer att gå bort.

Superstjärnan Aretha Franklin är allvarligt sjuk, enligt nöjessajten Showbiz411. Sångerskan som fyllde 76 tidigare i år har i åtta år kämpat mot cancer, och enligt källor så ska nu slutet vara nära.

Enligt Showbiz411 ska stjärnan befinna sig på ett sjukhus i sin hemstad Detroit tillsammans med sin familj och nära vänner som tar ett sista farväl av henne. Familjen har bett om att inte bli störda under denna perioden och önskar att det respekteras.

Showbiz411 drivs av nöjesjournalisten Roger Friedman som bland annat skriver för Forbes och tidigare arbetat för Hollywood Reporter och Fox News.

Den prisbelönta NBC-reportern Harry Hairston har också sent i natt skrivit på Twitter om Aretha Franklins hälsotillstånd:

”Talat med nära vän till Aretha Franklin med familj. Ikoniska sångerskan mår inte bra”, skriver han.

Vid 20-tiden på måndagskvällen skriver TMZ att doktorerna informerat Arethas familj att hon kommer att gå bort.

Släppte första skivan som 14-åring

Aretha Franklin har de senaste åren tvingast ställa in en rad föreställningar till följd av sitt förvärrade sjukdomstillstånd.

Aretha Franklin skivdebuterade redan som 14-åring och har av musiktidningen Rolling Stone utnämnts till den bästa sångerskan någonsin. Hon har under sin långa karriär släppt över fyrtio studioalbum och haft flera stora framgångar. Stjärnan ses av många som en av de största artisterna någonsin, och var den första kvinnan som valdes in i Rock and roll hall of fame 1987.

Franklin genomförde sin senaste konsert i november förra året då hon sjöng på en gala anordnad av the Elton John AIDS Foundation.

Alla av Aretha Franklins tre syskon har tidigare gått bort i cancer.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN