Det är en fantastisk adrenalinkick

NÖJE

Style

Det var egentligen inte alls meningen.

Men så blev det så ändå.

Nu gör Style comeback i Melodifestivalen.

Med fönat hår, stentvättade jeans och dåtidens hippa basketdojor gjorde Style succé när de 1986 kom på tredjeplats i Melodifestivalen med sin dunderhit ”Dover-Calais”.

Året därpå hette tävlingsbidraget ”Hand i hand” som fick en värdig sjätteplacering.

Men sen blev det tyst.

Dödstyst.

Styles schlagerframgångar var över och fansen grät floder när den populära gruppen så småningom splittrades.

Men nu blir det 80-talsrevival i de svenska tv-apparaterna. Tommy Ekman, Christer Sandelin och Gigi Hamilton är tillbaka i schlager-SM med låten ”Stay the night”.

Fast från början var det faktiskt inte alls meningen.

– Nej, när vi presenterade låten skulle ju Patrik Rasmussen sjunga. Men SVT ville att vi skulle framföra den, säger Christer Sandelin som tillsammans med Tommy Ekman nappade på idén.

Men vad skulle Gigi Hamilton, nu bosatt i London, säga?

– Jag tyckte det var en kul grej. Vi ska ändå göra en sommarturné och släppa en samlingsplatta så det passade bra, säger Gigi.

Nu är gruppen i full gång med sina förberedelser i studion. De betonar att bidraget inte är en ny ”Dover-Calais”, men nog kommer Style-känslan att finnas där ändå.

– Det låter likadant nu som för 16 år sedan när Tommys och Gigis röster går ihop. Det här känns verkligen skitkul, säger Christer Sandelin.

Mest av allt ser de fram emot stämningen kring själva festivalen.

– Den går liksom inte att beskriva. Det är som att skära luften med kniv. Det är en fantastisk adrenalinkick att vi allihopa får vara med igen, säger Tommy Ekman.

8. Style

”Stay the night”

Daniel Nylén