Anders Bagge klar för ”Idol”

1 av 2 | Foto: Karin Törnblom
Anders Bagge klar för ny säsong av ”Idol”.

avMathilde Albinsson

NÖJE

Det blir en säsong till för Anders Bagge.

I mars ger han sig ut på vägarna i jakt efter nästa idol – tillsammans med Kishti Tomita, Alexander Kronlund och Nikki Amini.

– Varför ändra ett vinnande koncept?, säger Anders Bagge till Nöjesbladet.

”Nu kör vi nytt år!”, skriver Anders Bagge glatt på Instagram till ett filmklipp som visar var och när årets stora Idolturné äger rum.

Det visar sig att han är klar för ännu en omgång av talangprogrammet på TV4.

”Det är underbart att vara få vara med i Idol igen och få träffa alla förväntansfulla talanger ute i landet. Nya stjärnskott föds hela tiden och det är en fröjd att få vara delaktig och hjälpa till att bana deras väg”, skriver Anders Bagge i ett mejl till Nöjesbladet.

Det fanns aldrig några tveksamheter kring att tacka ja till en ny ”Idol”-säsong.

”Vad som lockar mig tillbaka är just ungdomarna, deras energi och förväntningar och att få förverkliga några av deras drömmar.”

Tre andra välbekanta ansikten gör honom sällskap i jakten på 2018 års idol.

Får sällskap av Kishti, Nikki och Alexander

”Succéjuryn Kishti Tomita, Nikki Amini, Anders Bagge och Alexander Kronlund börjar sin auditionturné redan den 4 mars i Karlstad”, skriver TV4 på sin hemsida.

Och TV4 uttrycker glädje över värvningen.

”Nikki, Alex, Kishti och Anders är en superfyra som har stor del i förra säsongens succé. Så härligt att de är med oss även i år”, skriver Malin Knave, exekutive producent, i ett sms.

Även Anders Bagge välkomnar sina kompanjoner från 2017 med öppen famn.

”Det känns underbart att vara med i samma gäng. Varför ändra ett vinnande koncept? Vi är olika och professionella inom olika segment och vi bidrar till en helhet till de sökande och till tv-tittarna”, skriver Bagge.

”Vi finner den där lilla diamanten i år”

Den 4 mars rullar ”Idol”-tåget in i Karlstad, som är första stoppet på auditionturnén. Anders Bagge ser redan fram emot att träffa alla förväntansfulla ungdomar som drömmer om att bli Sveriges nästa musikhopp.

”Och jag hoppas finna den där talangen som även kommer slå internationellt”, lägger han till.

Vad kommer bli annorlunda, då?

”Ja... Jag tror att både jury och de sökande kommer att leverera något annorlunda och att vi finner den där lilla diamanten i år. Med oss i juryn, ja då vet man aldrig vad som väntar men annorlunda lär det nog bli, så mycket kan jag säga”, skriver Bagge hemlighetsfullt.

Anders Bagge, så blev han folkets favorit 00:52

ARTIKELN HANDLAR OM

Idol 2018

Idol

TV4