Hyllad sångare död – blev 74 år gammal

1 av 2
NÖJE

Sångaren Dennis Edwards har dött.

Han var en av de tidiga medlemmarna i Motowngruppen The Temptations och sjöng på hitlåtar som ”I can’t get next to you” och ”Papa was a rollin’ stone”.

Dennis Edwards blev 74 år.

Dennis Edwards började sjunga i den vokala soulgruppen The Temptations 1968 och var en av guldstruparna bakom hitlåtar som ”I can’t get next to you”, ”Ball of confusion” och ”Papa was a rollin’ stone”.

Familjen bekräftar dödsfallet för CBS News och låter samtidigt meddela att Edwards dog i hemstaden Chicago. Dödsorsaken är ännu okänd.

Dennis Edwards skulle ha fyllt 75 år på lördag.

Legendariska The Temptations räknas som en av de bästa manliga sånggrupperna på 1960-talet och är ofta förknippad med skivbolaget Motown.

Fick sparken 1977

Dennis Edwards ersatte frontfiguren David Ruffin 1968 och hade därefter ett av-och-på-förhållande med sånggruppen. Han bidrog till en mix av funk och disco såväl som två Grammys med låtarna ”Papa was a rollin’ stone” och ”Cloud nine”. Trots det sparkades han från The Temptations 1977.

Han gjorde comeback 1980, men hoppade av 1984 för att satsa på en solokarriär i stället. 1987 kom han tillbaka till gruppen en sista gång, men lämnade återigen två år senare.

Han blev invald i Rock and roll hall of fame 1989.

Dennis Edwards lämnar efter sig en dotter, som han fick under sitt korta äktenskap med Pointed sisters-sångaren Ruth Pointer.

Han blev 74 år.

Här är stjärnorna som lämnat oss 2018 01:13
ARTIKELN HANDLAR OM

Motown