Laila Bagge: ”Jag ber om ursäkt”

Efter bloggraseriet mot hemlös man med mobiltelefon: ”Klumpigt”

Laila Bagge Wahlgren skrev ett ilsket inlägg efter att ha sett en tiggare prata i mobiltelefon.

Läsarstormen mot blogginlägget var massiv.

Nu ber hon om ursäkt.

En tiggare som pratade i mobiltelefon blev för mycket för Laila Bagge Wahlgren.

På sin blogg skrev hon ett inlägg om att hon var ”rent förbannad” efter att ha sett en man med en skylt med texten ”hemlös”:

– Gissa om jag tappar hakan när den ”hemlösa” mannen tar fram en mobiltelefon som ringer och svarar i den!!! Vem fan har råd med en mobiltelefon om man är hemlös och sitter i och tigger på gatan??? Om man har råd att ha en mobiltelefon så känns det inte direkt trovärdigt att sitta med knäppta händer och be om pengar på sina bara knän med en skylt där det står hemlös! skriver hon.

”Tänkte inte så långt”

Kritiken haglade i sociala medier sent i går kväll. Blogginlägget har fått över 600 kommentarer och många går hårt åt Laila Bagge Wahlgrens åsikter.

Och nu ger Laila med sig.

Tidigt i morse publicerade hon ett inlägg där hon ber om ursäkt och att hon ”uttryckte sig klumpigt” och ”dömde för snabbt”.

– Jag tänkte inte så långt att man kan skaffa en mobiltelefon för ett par kronor eller att någon skänkt honom den. Så det är egentligen inte så konstigt att han hade en telefon när jag tänker efter, skriver hon.

Reagerade på agerandet

Hon tillägger att mobiltelefonen egentligen inte var orsaken till varför hon blev så provocerad, utan mannens agerande.

– Det som jag då blev så provocerad av var att den här mannen innan han tog upp mobiltelefonen agerade på ETT sätt och när mobiltelefonen kom fram agerade på ett annat sätt. Mannen satt med knäppta händer och bad på knä de förbipasserande att skänka pengar, men när telefonen ringde så var det som om han blev en annan person och det var då lätt för mig att dra slutsatsen att han spelade teater.

Läsarstormen fortsätter

Men trots ursäkten är många läsare fortfarande väldigt upprörda:

– Lägg av med att sprida skrönor och myter som bara syftar till att sparka på människor som har det sämst. Börjar en människa ge sig på de allra svagaste så är man längst ner på den mänskliga skalan, det visar bara på att man saknar mänskliga egenskaper som empati och att man mår skit, skriver signaturen Lina.

– Det är klart att hon inte ångrar sig på riktigt. Går man ut offentligt med sådana åsikter om tiggare i allmänhet så är man funtad på ett speciellt sätt. Det ändrar man inte på ett dygn, skriver Martin.

Publisert: