Plura planerar nytt band - med sonen

NÖJE

Eldkvarn fortfarande på is

Foto: Per ”Plura” Jonsson.

Plura planerar ett nytt band - tillsammans med sonen Axel.

Efter en lyckat gig på en tv-inspelning kan det bli en mindre turné med det ännu namnlösa bandet.

– Det känns lite kul faktiskt, vi får hoppas att det blir av, säger han.

Eldkvarn ligger på is. Men nu planerar Per ”Plura” Jonsson, 65, för ett helt nytt band, tillsammans med sin son Axel, 27.

– Faktiskt så ska jag iväg på ett möte nu om en halvtimme eller så och diskutera det med ett bokningsbolag. Så vi får se, säger Plura när Nöjesbladet träffar honom under tv-bolaget MTG:s presentation av höstens kommande program.

Bildades till en tv-inspelning

Och det var under en tv-inspelning som idén till det nya bandet föddes. Plura kommer i vinter att göra ännu en säsong av ”Pluras jul”, men innan dess medverkar han också i TV3:s nya programserie ”Den största dagen”. Där hjälper Mia Parnevik olika svenskar att få uppleva stora ögonblick och Plura dyker upp som gästartist och underhåller på ett bröllop.

– Jag skulle ha spelat ensam, men så ringde de några dagar innan och sa att de ville ha ett band. Jag beklagade mig för sonen: ”Hur tror de att jag ska kunna dra ihop ett band på bara tre dagar när det är mitt i sommaren och alla är bortresta?”. Men han sa att han kunde fixa det. Det var skitkul att spela ihop med honom och hans polare.

Fått ny inspiration

Och nu kan spelningen resultera i ett helt nytt band.

– Det känns lite kul faktiskt, vi får hoppas att det blir av, göra en mindre turné bara.

Senast vi sågs sa du att du inte hade inspiration till att skriva nytt och att det var därför Eldkvarn lades på is, har det ändrats nu?

– Jag känner att jag har gjort rätt mycket med Eldkvarn så det vore roligt att göra nånting annat. Jag har lite idéer på grejer inför nästa år, som är musik.

Men inte Eldkvarn då?
– Nej, jag tror inte det. Kanske. Helst skulle man väl hinna båda, men det gör man ju inte.

Har du hittat inspiration att skriva igen?

– Ja, jag fyllde ju pensionär häromdagen och hade jag träffat en kille i Ystad som samlar gamla Levingitarrer, så jag köpte tre av honom som han hade renoverat, och de kom samma morgon. Så jag satt där och fick feeling för att skriva låtar igen. På en gammal Levingitarr.

Men den nya bandkonstellationen har inte fått något namn ännu.

– Nej, så långt har vi inte kommit. Det är kul att spela med yngre, de är ju i 27-årsåldern. Jag är väl tre... Ja, inte riktigt tre gånger så gammal, men nästan, säger Plura.

ARTIKELN HANDLAR OM