Festivalen bluffade med ekonomin – tvingas betala 650 000 kronor

NÖJE

Sålde köksutrustning till sig själv, trixade med konserter och redovisade fel

1 av 2 | Foto: Musikfestivalen ”Putte i parken” i Karlstad.

Festivalmannen bluffade i bokföringen.

Nu åker bolaget bakom festivalen Putte i parken på en skattesmäll och tvingas betala 650 000 kronor, skriver nyhetsbyrån Siren.

Bolaget som står bakom festivalen Putte i parken har redovisat en felaktig årsredosvisning. Enligt ett beslut från Skatteverket måste bolaget nu betala 650 000 kronor, skriver nyhetsbyrån Siren.

I verkets beslut framgår det att ägaren plockat ut 800 000 kronor skattefritt efter en försäljning av köksutrustning till sitt eget företag.

Dessutom har ägaren bjudit andra företag på konserter som Eddie Izzard, The Rolling stones och Kent. Något som inte borde bekosta bolaget bakom festivalen, menar Skatteverket.

– Skatteverket har inte bemödat sig med att fullfölja sitt arbete fullt ut för att se hur det förhåller sig. Jag delar absolut inte deras uppfattning och eventuella meningsskiljaktigheter får göras upp av domstol, skriver ägaren Niclas Lagerstam i ett mejl till Nöjesbladet.

Bolaget måste betala beloppet innan den 12 augusti. Beslutet påverkar inte festivalen.

Putte i parken är den kringresande festivalen som gjort stopp i Örebro, Karlstad, Leksand och just nu befinner sig i Kungsträdgården i Stockholm.

Artisterna som uppträder under festivalen i huvudstaden är Maria Andersson, Sean Banan och Dolores Haze.

ARTIKELN HANDLAR OM