Ranelids nya stil – tofs och skäggstubb

Av: Emilia Berntsson

Publicerad:
Uppdaterad:

”Har ingenting med Zlatan att göra”

1 av 4 | Foto: TV4
Björn Ranelid i ”Malou efter tio”.

När han var med i Melodifestivalen 2012 fick yngsta sonen August honom att sluta raka sig.

Nu bjuder Björn Ranelid på ännu en ny stil - nämligen tofs.

– Det känns rätt skönt att jag inte behöver klippa mig, säger han.

Imorse dök Björn Ranelid, 67, och hustrun Margareta, 66, upp i ”Malou efter tio”. Men Björn Ranelid såg inte riktigt ut som han brukar. Håret hade fått växa sig långt och var uppsatt i en tofs, efter tips från sonen August, 30.

– Den yngsta sonen, det är han som håller reda på mig. Han är konstnär så han säger hur jag ska se ut och så lyssnar jag på honom för han har väldigt bra smak, säger Björn Ranelid.

Slutade raka sig

Redan inför Melodifestivalen lyckades August ge sin pappa lite stiltips och fick honom att sluta raka sig.

– Om du tittar på de klippen på youtube så ser du att jag har skäggstubb där, och du har aldrig sett mig med skäggstubb tidigare under mina trettio år som offentlig person, säger Björn Ranelid.

Och nu tyckte sonen att det var dags för ytterligare en förändring.

– Jag tänker aldrig i termer av att ha en ny stil för det är inte mitt liv, jag går inte och spekulerar i om jag ska se ut på ett visst sätt eller byta stil. Utan nu kändes det mest rätt skönt att jag inte behöver klippa mig. Och så har jag inte rakat mig på fem dagar, säger Björn Ranelid.

LÄS VIDARE

”Har ingenting med Zlatan att göra”

Frun Margareta är väldigt nöjd med makens nya utseende och hjälper honom mycket med både kläder och hår.

– Många tror att jag är en klädmänniska men jag köper inga kläder själv, det är min fru och min yngste son som håller reda på det. Och min fru sa att hon tyckte håret är rätt tufft och hon tycker om det så nu har jag det så, säger Björn Ranelid.

Du tycker ju mycket om Zlatan, har förändringen någonting med honom och hans frisyr att göra?

– Ja, jag skriver ju mycket om honom men mitt hår har ingenting med Zlatan att göra, jag gör inga sådana imitationer. Alla vet att jag följer min egen stil och jag går inte runt och sneglar på andra.

Publicerad: