Svensken om hyllningen: ”Så coolt”

1 av 2 | Foto: AP
Reese Witherspoon.
NÖJE

Reese Witherspoon hyllar svenskt.

Under natten postade skådespelerskan en bild på Instagram signad svenska illustratören Maja Säfström.

– Jag är väldigt smickrad, säger Maja.

Har du någonsin känt att du älskar någon, men inte lika mycket som du älskar choklad? Det har i alla fall Reese Witherspoon, 40.

Under natten svensk tid postade skådespelerskan en instagrambild signerad svenska illustratören Maja Säfström, 29.

Till sina 7,5 miljoner följare kommenterade Witherspoon illustrationen med ”jag menar, ibland svider sanningen...” tillsammans med en skrattande emoji och en länk till Majas instagramkonto.

”Väldigt smickrad”

Bilden har i skrivande stund över 73 000 likes.

– Jag är väldigt smickrad. Det är såklart superkul. Det första jag tänkte var om hon följde mig, jag undrade hur hon hittat bilden. Det var så coolt att tänka att hon skulle ha en relation till mig eftersom jag har en så stark relation till henne från uppväxten med alla hennes filmer, säger Maja Säfström.

Witherspoon postade bilden under natten svensk tid och när Maja vaknade hade hon fått mejl och meddelande från följare och vänner som alla ville berätta den glada nyheten.

– Jag har ingen aning om hur hon hittade bilden. Men jag skrev en kommentar under bilden, där jag skrev att det kändes coolt och tackade.

”Blir en svallvåg”

Majas instagramkonto, som är fullt av illustrationer och som redan hade över 100 000 följare, fick snabbt en Witherspooneffekt. Flera tusen nya beundrare har tickat in under dagen.

– Man märker absolut att det droppar in. Det blir som en svallvåg, som peakar och sedan avtar. Vilket såklart är jätte, jätteroligt, säger hon.

Har någon annan känd person uppmärksammat din konst innan?

– Ja, Henrik Schyffert har repostat mig en gång, ha ha. Det var också väldigt kul.

Om du fick välja en "drömperson" som skulle uppmärksamma din konst, vem skulle det vara?

– Det är nog Lena Dunham. Det vore riktigt coolt. Men jag försöker att göra saker jag tycker är bra bara, sedan tycker förhoppningsvis andra det också, säger Maja Säfström.

ARTIKELN HANDLAR OM