Eurovision-teamet i flaskbråk på bergstopp – medverkan hotad

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Svenska låtskrivaren till Nöjesbladet om turbulensen: ”Vissa medlemmar var oense och det urartade”

1 av 5 | Foto: Vanja Lisac, SVT
Dalal & Deen och Ana Rucner och Jala tävlar för Bosnien Hercegovina

Det bosnien-hercegovinska ESC-teamet skakas av ett flaskbråk på en bergstopp.

Den svenska låtskrivaren Almir Ajanović ska ha kastat flaskor och två personer ska ha skadats i turbulensen, skriver bosniska medier.

”Vissa medlemmar var oense och det urartade”, skriver Almir Ajanović i ett sms till Nöjesbladet.

Bosnien Hercegovinas delegation i Eurovison song contest skakas av en skandal sedan tre av medlemmarna hamnade i bråk under en tv-inspelning, skriver flera bosniska sajter.

Gruppen ska ha befunnit sig på berget Vlašić tillsammans med sin svenska låtskrivare Almir Ajanović och flera andra artister då tumult uppstod och Ajanović började kasta flaskor mot rapparen Jala. Den fristående artisten Šaćir Ahmeti ska ha blivit skadad i huvudet och sagt att han skulle anmäla händelsen.

Enligt uppgifter ska Jala ha fått näsan bruten och sångaren Dalal Midhat ådragit sig skador, hur detta hände är dock oklart.

Kan påverka tävlingen

Enligt sajten ESC Daily kan turbulensen påverka gruppens medverkan i Eurovision song contest.

– Potentiellt, alla alternativ är möjliga så här långt, säger en representant för kanalen BHRT.

Lejla Babović, är chef över den bosniska-hercegovinska tävlingsdelegation och menar att beslutet är en sak mellan tv-kanalen och teamet.

– Om det skulle visa sig att det rör sig om kriminella handlingar får rättsväsendet göra vad de ska. Och i så fall kan berörda personer inte delta i ESC-teamet, säger hon enligt ESC Daily.

”Blandade lugnande med alkohol”

Sajten Faktor skriver att Almir Ajanović är ytterst ångerfull.

– Det jag gjorde kan inte rättfärdigas, men jag kan försöka förklara vad som hände, säger han till sajten.

Han berättar att han under pressen inför framträdandet i Eurovision song contest har upplevt en stor grad stress och fått lugnande medel utskrivet av läkare. Vid tillfället på berget ska han ha blandat detta med alkohol.

– Det finns ingen möjlighet att gå tillbaka i tiden och rätta till det. Det jag kan göra är att be om ursäkt till människor jag skadat, vanligast är ju att det är de nära och kära. Och viktigast av allt: be landets medborgare om ursäkt och hoppas att detta inte kommer att påverka vårt framträdande i Stockholm, säger han till Faktor.

Till Nöjesbladet: ”Det urartade”

I ett sms till Nöjesbladet vill Almir Ajanović tona ner det inträffade.

”Vi har gått vidare. Vissa medlemmar var oense och det urartade. Det finns som i alla händelser flera sidor av samma mynt”, skriver han.

Han avböjer att kommentera vad som hände ytterligare men understryker att han vill få händelsen utagerad.

”I dagsläget har vi dock lämnat händelsen bakom oss. Vi vill istället fokusera på fortsättningen och inte att vårt bidrag ska förknippas med en incident”, skriver han.

Publicerad:

LÄS VIDARE